Ексклюзиви
неділя, 08 вересня 2013 17:07

Феттель виграв Гран-прі Італії
7

Фото: ФОТО: Reuters

Чинний чемпіон світу Себастьян Феттель здобув 32-ту перемогу у Формулі-1. На Гран-прі Італії пілот Red Bull стартував з поул-позиції і лідирував впродовж більшої частини дистанції. Слідом за ним картатий прапор побачив Фернандо Алонсо. На старті іспанець опинився позаду Веббера і Масcи, але незабаром випередив їх і вийшов на друге місце. Трійку призерів доповнив Марк Веббер. У другій половині дистанції на командному містку Red Bull виникли сумніви в тому, що австралієць зможе завершити заїзд , але в підсумку пілот благополучно фінішував.

Четверте місце зайняв Феліпе Масса на Ferrari, на п'ятій сходинці розташувався Ніко Хюлькенберг, який представляє Sauber. Для німецького пілота цей результат став найкращим у сезоні: до гонки у Монці спортсмен не піднімався вище восьмої позиції. Напарник Хюлькенберга Естебан Гутієррес залишився 13-м .

Гран-прі Італії розпочався з контакту між Серхіо Пересом і Кімі Райкконеном. Після активного маневрування на стартовій прямій мексиканець вискочив попереду пілота Lotus, через що фіну не вистачило місця на гальмуванні. Перед першим поворотом Райкконен підчепив автомобіль суперника, відправивши його за межі траси. У результаті Кімі пошкодив антикрило, тоді як болід Переса залишився неушкодженим. Екс-чемпіону світу довелося заїхати у бокси і провести достроковий піт-стоп, переключившись на тактику двох зупинок. У підсумку гонщик Lotus фінішував 11-м.

Крім Райкконена тактику двох піт-стопів використовував Льюїс Хемілтон. Британець раніше за інших змінив гуму через повільний прокол. Модифікована стратегія дозволила пілоту Mercedes AMG отримати свіжий комплект м'якіших покришок незадовго до кінця заїзду. Завдяки цій перевазі Хемілтон встановив якнайшвидший час на колі і прорвався на дев'яту сходинку.

Лідерство у загальному заліку зміцнив Себастьян Феттель: тепер на рахунку триразового чемпіона світу 222 очки. Перевага німецького пілота над Фернандо Алонсо зросла до 53 балів. У Кубку конструкторів відрив Red Bull від Ferrari досяг 104 очок. На третій позиції розташований гоночний колектив Mercedes AMG, повідомляє "Motor.ru".

"Формула-1". Гран-прі Італії. Монца, Італія. гонка

1. Себястьян Феттель ("Ред Булл")

2. Фернандо Алонсо ("Феррарі") +5.4

3. Марк Веббер ("Ред Булл") +6.3

4. Феліпе Масса ("Феррарі") +9.3

5. Ніко Хюлькенберг ("Заубер") +10.3

6. Ніко Росберг ("Мерседес") +10.9

7. Даніель Ріккардо ("Торо Россо") +32.3

8. Ромен Грожан ("Лотус") +33.1

9. Льюїс Хемілтон ("Мерседес") +33.5

10 Дженсон Баттон ("Макларен") +38.3

11. Кімі Райкконен ("Лотус") +38.6

12. Серхіо Перес ("Макларен") +39.7

13. Естебан Гутьєррес ("Заубер") +40.8

14. Пастор Мальдонадо ("Вільямс") +49.0

15. Валттері Боттас ("Вілльямс") +56.8

16. Адріан Сутіль ("Форс Індія")

17. Шарль Пік ("Катерхем")

18. Гідо ван дер Гарде ("Катерхем")

19. Жюль Б'янкі ("Маруся")

20. Макс Чілтон ("Маруся")

21. Жан- Ерік Верн ("Торо Россо") - схід

22. Пол ді Реста ("Форс Індія") - схід

Зараз ви читаєте новину «Феттель виграв Гран-прі Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути