четвер, 10 грудня 2009 10:57

"Рахунок 1:1 був для нас ідеальним" – Шевченко

"Рахунок 1:1 був для нас ідеальним" – Шевченко
Київське "Динамо" програло вдома каталонській "Барселоні" у шостому турі групового етапу Ліги чемпіонів з рахунком 1:2. З п"ятьма очками в активі кияни завершили виступи у єврокубках.

Для Андрія Шевченка цей матч став особливим, не дивлячись не негативний результат. Футболіст зіграв свій сотий матч в Лізі Чемпіонів.

- Нам протистояла найсильніша команда. Ви самі все бачили. "Барселона" грає наче в шахи, тому було дуже важко. Рахунок 1:1 був для нас ідеальним. Ми не потрапляли в Лігу Чемпіонів, але могли продовжити виступ у Лізі Європи. Мессі не просто так отримав Золотий м"яч. Коли людина знаходиться у розквіті своїх сил, у неї все виходить. Команда у нас хороша. Думаю, всі гравці сьогодні старалися, тому претензій не має бути.

- Мабуть, в "Динамо" ви повертались не для того, щоб так рано закінчити євросезон?

- "Динамо" будує нову команду. У нас була дуже важка група. Ми не виглядали гірше, ніж інші команди. Лідером групи звичайно була "Барселона", а решта команд мали рівні шанси. "Динамо" провело хорошу гру з "Інтером". Просто нам не пощастило. Так, як і сьогодні. Результат - це така справа. Нам треба дивитися вперед. Думаю, в наступному сезоні – це буде зовсім інше "Динамо".

- В Лізі Чемпіонів "Динамо" програє за схожим сценарієм. Як це можна пояснити?

- Команді бракує досвіду. Десь нам не пощастило. Сьогодні Мессі виконав фантастичний штрафний. В матчі з "Інтером" були помилки з нашого боку. Всі помиляються. Це наша спільна провина. Я думаю, що у команди є майбутнє. Це 100%. Клуб і тренер – дуже хороші. Потрібен час, щоб гравці змужніли. В таких матчах вони набираються досвіду.

- Можете підвести підсумки єврокубкового сезону для "Динамо"?

- Можна сказати, що сезон видався невдалим, адже ми нікуди не пройшли. Але гру, самовіддачу можна записати в плюс. Ми провели хороші матчі проти "Інтера" і "Барселони". "Рубіну" ми взагалі нічим не поступалися. У домашньому матчі з "Інтером" ми могли здобути як мінімум очко, але за чотири хвилини пропустили два голи. Це життя, все це треба пережити. Всі засмутилися. Для молодих гравців – це хороший урок. Футболістам не вистачає впевненості, особливо в таких матчах. Можу сказати, що наступний сезон буде зовсім іншим.

- Якби "Динамо" потрапило в іншу групу, кінцевий результат був би іншим?

- У нас була група чемпіонів. Навіть станом на сьогодні, "Барселона" є першою в Іспанії, "Інтер" – в Італії. "Рубін" став чемпіоном Росії. "Динамо" очолює український чемпіонат. Нам не вистачило очка для того, щоб зайняти третє місце. Ми боролись до останнього моменту. Саме в останньому турі вирішувалось чи могли ми потрапити в Лігу Чемпіонів. Це футбол і це потрібно пережити. Я так говорю, тому що за плечима у мене великий досвід. У деяких гравців все тільки починається. Наступного року це буде зовсім інша команда.

- Який матч з шести зіграних ви б виділили?

- Ми дуже добре зіграли з "Рубіном" вдома і з "Інтером" на виїзді. Можна ще згадати виїзний матч проти казанців. Другий тайм ми добре відіграли. В матчах з "Барселоною" важко шукати шанси. Хоча сьогодні команда виступила дуже добре.

- Не зважаючи на негативний результат вас можна привітати з сотим матчем в Лізі Чемпіонів.

- Мені приємно, що я зіграв цей матч. Мені вже зателефонували і сказали, що тільки 12 гравців досягли подібного показника в історії. Буду надіятись, що принесу радість вболівальникам і "Динамо".

- Коли Газзаєв прийшов у "Динамо", то поставив ціль за три роки виграти Лігу Чемпіонів. Це можливо зробити?

- Так. Ви самі бачите, що перспектива є. Згодні?

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Рахунок 1:1 був для нас ідеальним" – Шевченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути