Ексклюзиви
неділя, 29 листопада 2009 15:22

"Зеніт" обіграв "Спартак" і здобув "бронзу" чемпіоната Росії

"Зеніт" обіграв "Спартак" і здобув "бронзу" чемпіоната Росії
Петербурзький "Зеніт" у центральному матчі заключного туру чемпіонату Росії з футболу обіграв московський "Спартак" з рахунком 2:1. Цей результат дозволив "Зеніту" стати бронзовим призером чемпіонату. Перше місце в турнірі достроково зайняв "Рубін", а друге - "Спартак".

Рахунок у матчі було відкрито в кінці першого тайму - зі штрафного забив півзахисник "Зеніта" Костянтин Зирянов. Незадовго до цього другу жовту картку отримав угорський легіонер петербурзької команди Саболч Хусті, тому весь другий тайм "Зеніт" грав вдесятьох.

Подвоїти перевагу в рахунку петербурзької команді допоміг кутовий: після навісу Ігоря Семшова м"яч забив Ніколас Ломбертс. Після цього "Зеніт" усією командою оборонявся, а "Спартак" довгий час не міг створити хоч якихось небезпечних моментів. Єдиним винятком став епізод на 84 хвилині зустрічі, коли Малік Фаті замкнув навіс з правого флангу, виконаний Євгеном Макеєвим.

У неділю відбулися й інші матчі заключного туру чемпіонату Росії. "Локомотив" у гостях обіграв "Хімки" і набрав стільки ж очок, скільки і "Зеніт" (54), проте віддав пітерцям "бронзу" за додатковими показниками. ЦСКА став п"ятим із 48 очками (сьогодні армійці обіграли "Сатурн" 3:0).

Вилетіли з прем"єр-ліги за підсумками сезону-2009 підмосковні "Хімкі" та краснодарська "Кубань". "Хімкі" давно втратили можливість залишитися в елітному дивізіоні, а "Кубань" не змогла в неділю обіграти "Рубін" - матч закінчився з рахунком 0:3 на користь дворазових чемпіонів Росії.

lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «"Зеніт" обіграв "Спартак" і здобув "бронзу" чемпіоната Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути