вівторок, 11 грудня 2007 11:20

"Від Сьоміна вимагатиму поліпшення якості гри "Динамо" і дисципліни на полі"

Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс, назвавши в суботу ім"я нового тренера команди, російського фахівця Юрія Сьоміна, освітив багато питань, пов"язаних з майбутнім команди. Але не всі. Тому в бесіді з Ігорем Суркісом "Сьогодні" спробувала заповнити прогалини.

У інтерв"ю, які давалися раніше, господар київського клубу висловлював своє бачення виходу з нинішньої кризи. Але прийшов новий тренер, і у нього може бути інше бачення. Як це поєднуватиметься?

- Я сказав Сьоміну, що планував робити, - говорить Ігор Суркіс. - Не знаю, що вирішить робити він. Враховуючи, що Сьомін призначений із запасом часу, у нього є можливість не покладатися на мою думку, а самому розібратися в ситуації. 14 або 15 грудня Юрій Павлович приїжджає до Києва і залишиться тут. Йому дано достатньо матеріалів для роздумів. Визначатися з тими гравцями, які потрібні, повинен все-таки тренер, тому що на ньому буде відповідальність за результат.

- Думаю, перший збір покаже, кого потрібно відпустити, - продовжує президент "Динамо". - І якщо виявиться, що на якусь позицію немає потрібного гравця ні в основі, ні серед молоді, то її однозначно укріплюватимемо, незалежно від того, чи є зараз такі придбання в планах чи ні. Зараз ми шукаємо опорного хава і центрального захисника, але це виходячи з сьогоднішнього дня. А якими будуть завдання, коли видужають травмовані - Юссуф, Михалик, Корреа, Родріго, Мандзюк, Діакате, - зараз не скажеш.

Упевнений, що Сьомін прийшов працювати не на півроку, а на тривалий термін. Тому нині не йдеться про те, що всі позиції зміцнюватимуться в пожежному порядку. Адже багато що стане ясне навесні, в ігровому процесі, так що вже зараз ясно, що придбання будуть і взимку, і влітку. Причому, можу завірити всіх, хто сумнівається: наш бюджет справиться з такими витратами. Адже ми цього літа вже пішли на значні придбання. Інша справа, що багато футболістів вибила епідемія травм. Причому річ не в тому, що хтось з легіонерів хоче позволікати: наша клініка підтвердила травми коліна у Майкла і Рінкона, Клеберу зроблена операція. Десь у відновному або тренувальному процесі були серйозні помилки, які повинні зникнути з початком роботи фахівців, що прийшли в клуб. І я цілком допускаю, що після ізраїльського збору опиниться не так вже багато непотрібних футболістів, як це здається сьогодні, коли дивишся на поле. Не виключаю, що мова піде буквально про пару-трійку гравців, але - так чи інакше - цей список назве Сьомін. І до лютого список завдань для селекційної служби буде ясний.

З чуток, зарплата Сьоміна в "Динамо" буде біля $ 2,2 млн. в рік. Президент "Динамо" ні підтверджувати, ні спростовувати цю цифру не став:

- У Сьоміна достатньо висока зарплата - на рівні кращих європейських тренерів, що працюють і в Італії, і в Германії. Якщо Юрій Павлович сам захоче озвучити цифру, він її назве. Одна з газет написала, що зарплата Сьоміна буде меншою, ніж у Блохіна у ФК "Москва". Можу сказати, що зарплата Сьоміна буде однозначно більшою. І я упевнений, що працювати Сьомін в "Динамо" буде довше, ніж Блохін у ФК "Москва".

Що стосується побутових питань, всі вони будуть вирішені відразу після приїзду Сьоміна. Клуб зніме трикімнатну квартиру в центрі Києва, і до цих пір це не зроблено тільки тому, що ми хочемо, щоб тренер сам вибрав з декількох варіантів. Природно, він хоче вже обставлену квартиру, тому потрібно, щоб і обстановка сподобалася. Адміністратор вже повідомив мені, що підібрав 4-5 квартир. Крім того зрозуміло, що Сьоміну буде наданий службовий автомобіль і номер на базі.

Крім того Ігор Суркіс висловив свою думку про ...

...Ізмайлова: "Одна з розмов з Сьоміним була по ньому, що "Спортінг" може віддати Марата в оренду. Але тут є складність: право першого викупу цього футболіста має "Бенфіка". Завтра вона сплатить гроші, і всі розмови закінчаться. Крім того, невідома ще думка самого Ізмайлова, треба з ним розмовляти. Нарешті, треба зрозуміти, на якій позиції він буде в "Динамо". Тому що є сьогодні Нінковіч, Алієв і молодий Зозуля на цій позиції, і Сьомін повинен сказати, є у них перспективи чи ні".

...Родріго і Ротаня: "Я знаю про Родріго з новин інтернету. Якщо будуть нормальні пропозиції хоч по оренді, хоч по викупу, він піде з команди. Взагалі, це стосується будь-якого футболіста - у нас не золота клітка. Що стосується Ротаня, то я б не сприймав заяви про його перехід до "Дніпра" як істину в останній інстанції. Адже йдеться ще і про бажання самого Руслана. Наскільки мені відомо, Ротань не горить бажанням переходити до "Дніпра", у випадку якщо йому довірятимуть в "Динамо". А ось чи йому довірятимуть, це вже вирішить Сьомін. Якщо тренер скаже, що не бачить для Ротаня твердого місця в основі, я ні слова не скажу проти його трансферу".

...Пінколіні: "Сьомін після прес-конференції близько двох годин спілкувався з Пінколіні у мене в кабінеті. Виявилось, що вони вже були знайомі з тих пір, коли Сьомін проходив стажування на тренуваннях у Скали ще з тих пір у них залишилося один про одного хороше враження. Отже з упевненістю можу сказати, що Пінколіні буде в штабі Сьоміна і займатиметься саме тим, для чого ми його запрошували, - фізпідготовкою футболістів".

...Овчинникова і Лужного: "Сьомін ставив питання про нього, і я дав "добро". Тепер все залежить тільки від бажання Сьоміна і Овчинникова. Але першим помічником Сьомін бачить Лужного, про це вони говорили в суботу. Я думав, це питання вирішене на 100%, але Лужний говорить - на 95, значить, поки договились саме так".

...найближчі цілі: "Жертвувати ми не хочемо ні чемпіонатом, ні Кубком. Але головний підсумок роботи Сьоміна в найближче півріччя я хочу побачити на полі: повинна бути інша якість гри. "Динамо" завжди славилося надійністю оборони, і це перше, чого я чекаю від Сьоміна. Плюс дисципліна на полі. Думаю, з досвідом Юрія Павловича для нього це більш ніж реальне завдання. Зараз не говоритиму про підсумкове місце в чемпіонаті, але від своїх слів не відмовляюся: хай краще ми потрапимо в Кубок УЄФА, але побачимо, що будується нова команда, ніж навіть чемпіонське з перспективою нової ганьби в ЛЧ".

Джерело: www.segodnya.ua
Зараз ви читаєте новину «"Від Сьоміна вимагатиму поліпшення якості гри "Динамо" і дисципліни на полі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути