Ексклюзиви
четвер, 05 червня 2008 17:44

"Ви знаєте, Клебер там є одним з найкращих гравців!"

Днями генеральний директор "Динамо" Резо Чохонелідзе повернувся з Бразилії, де спостерігав за грою гравців клубу Клебера, Діого Рінкона і відвідав травмованих Корреа та Родріго. Також Чохонелідзе займався трансферними питаннями, зумівши встановити контакти з багатьма корисними людьми, повідомляє офіційний сайт київського "Динамо".

- Моя поїздка була ідеєю президента "Динамо" Ігоря Суркіса. Троє бразильських футболістів належать "Динамо" і зараз їм надано можливість відновитися після травм і набрати форму в звичних для них умовах, що було неможливо зробити в Україні.

- Операцію Карлосу Корреа зробив відомий доктор, який раніше оперував таких видатних футболістів, як Кака і Роналдо. Все пройшло благополучно, так що чекаємо його швидкого повернення в команду. Також недавно була зроблена операція на правій руці Родріго, після якої він продовжує відновлюватися. Він дуже хоче грати і під час нашої зустрічі був повний оптимізму.

Генеральний директор непогано відгукнувся про ще одного "динамівця"

- Також я був присутній на зустрічі "Палмейраса" і "Португезе", де побачив в грі Клебера. Ви знаєте, динамівець там є одним з кращих гравців! Ми зустрілися після гри і поговорили. Потім відвідав Діого Рінкона - його команда грала півфінальний матч в Кубку Бразилії, а наступного дня знов відвідав Клебера та Родріго, таким чином зібравши всю інформацію, яка нам була необхідна для подальшої роботи.

- У якому клубі продовжить кар"єру Родріго?

- Зараз на нього претендують "Сан-Паулу" і "Палмейрас". Він хоче перейти в команду, в якій у нього буде більше ігрової практики. У "Сан-Паулу" через проблеми з рукою йому виходити на поле поки не дозволяють. А Родріго хоче грати.

- Що вам ще вдалося зробити за час візиту до Південної Америки?

- Відвідавши матч "Фламенго" - "Інтернаціональ", познайомився з президентом господарів Клебером Лейте. Також зав"язав знайомство з президентами "Сан-Паулу" і "Палмейраса", зустрівся з віце-президентом "Сантоса" Франсіско Лопесом. Вони добре знають "Динамо" і горді тим, що в нашій команді грають п"ятеро представників їх країни. Під час візиту мене супроводжував відомий бразильський футболіст Едіньйо, який відіграв в чемпіонаті Італії п"ять сезонів, є чемпіоном світу. Зараз він представник "Мілана" в цьому регіоні. Завдяки ньому в команді з"явилися Кака, Пато, Сержіньо.

У "Мілані" робота селекційної служби поставлена таким чином: у Південній Америці живуть і працюють двоє селекціонерів клубу - Едіньйо та Жілмар. Вони дуже уважно стежать за чемпіонатом Бразилії, починаючи з третьої ліги і закінчуючи вищою, надаючи клубу інформацію про цікавих гравців. Після цього приїжджають скаути з "Мілану" та проглядають даного футболіста, а потім ухвалюють рішення - запрошувати його в команду, чи ні. Таку ж систему роботи я хочу побудувати в "Динамо" оскільки за пару ігор, які бачать наші селекціонери, неможливо скласти про футболіста цілісну думку.

- Бразилія залишиться пріоритетною країною пошуку футболістів для "Динамо"?

- Я б хотів, щоб такою країною була Україна і в "Динамо" грали українські хлопці. Наша головна мета, щоб в команді виступало не менше 70% своїх футболістів. Поступово ми до цього йдемо. Але повністю відмовитися від іноземців теж не можна. Наші повинні бачити, яка техніка у тих же бразильців і до цього прагнути.

- Вже відомо, скільки гравців поїде на тренувальний збір "Динамо" до Австрії?

- Це питання ще обговорюється. З командою полетить Олег Гусєв - в Австрії він проходитиме відновний курс. Багато що залежить від того, в якому стані повернуться Юссуф, Діакате, Бангура, Ель Каддурі. Додайте сюди українських "збірників", яким потрібно виділити додатковий тиждень відпустки. Ось і вийде, що півкоманди не зможе повноцінно готуватися до чемпіонату України та кваліфікації Ліги Чемпіонів. Тому міжсезоння буде для нас дуже важким.

Зараз ви читаєте новину «"Ви знаєте, Клебер там є одним з найкращих гравців!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути