Ексклюзиви
четвер, 29 жовтня 2009 09:03

"В українському футболі я не тільки шапку кидав" - Луческу

"В українському футболі я не тільки шапку кидав" - Луческу

Мірча Луческу, головний тренер "Шахтаря", півфіналіста Кубка України, розпочав прес-конференцію з підбиття підсумків матчу.

- Обидві команди провели дуже гарну гру, вони віддали всі сили, футболісти діяли з великою самовіддачею, з величезним бажанням. Атмосферу на стадіоні, яка сьогодні була, можна порівняти лише з великими аренами, де грають "Барселона", "Реал", "Валенсія".

Ми виграли сьогодні. Думаю, перемога дісталася нам заслужено. "Динамо" - потужна команда, я хочу це відзначити в першу чергу. Ми знали, як діяти проти цієї могутності, використовуючи наші якості, і до гри про це домовлялися. Я можу перерахувати ці якості: гарний пресинг, швидка робота з м"ячем, швидкі переходи від оборони до атаки і навпаки, від атаки до оборони. Звичайно, я задоволений результатом і грою своїх підопічних.

У сьогоднішній грі були дуже жорсткі епізоди, як і в матчі з "Закарпаттям", коли можна було призначати пенальті, але арбітри цього не робили. Часто ми йшли в контратаки, а наші спроби були зірвані грубими підкатами. Повторюю, ми здобули дуже важливу перемогу. Зрозуміло, у наступних іграх вона додасть нам ентузіазму.

- Скажіть, якщо б чвертьфінал розіграшу Кубка складався не з одного, а з двох матчів, ви б обрали таку саму тактику?

- Ми в будь-якому випадку зобов"язані були вигравати на своєму полі, тому ми грали б у той же футбол, що й сьогодні. Ми зовсім не думали про те, щоб довести матч до серії пенальті або до додаткового часу. Ми грали сьогодні проти "Динамо" так само, як і будемо грати в чемпіонаті України на їхньому полі.

- Чи могли б ви оцінити дії арбітра?

- Багато моментів пізніше можна буде подивитися у запису, і, думаю, в деяких із них арбітр приймав рішення не на нашу користь.

- Чи не здається вам, що в певні моменти вашу команду саме трибуни женуть вперед?

- У такій атмосфері, ясна річ, грається зовсім інший футбол. Тут, напевно, і сили додаються. Дуже приємно, що настав момент, коли і в чемпіонаті України грають такі прекрасні команди на такому чудовому стадіоні, в такій неповторній атмосфері. Напевно, і я певною мірою до цього причетний. Хоча останнім часом сайт київського "Динамо" мене пресує, тому що вони потрапили до групового турніру Ліги чемпіонів. Але ми набрали багато очок для рейтингу України. Напевно, в українському футболі я не тільки шапку кидав, але і зробив багато гарних речей. Зараз це теж можна згадати. Я хотів би підкреслити, що ніколи нічого не мав ні проти гравців "Динамо", ні проти самого клубу. Завжди з повагою ставився до них. А якщо й виступав, то лише проти системи, яка існує і яка не дає можливості іншим командам - "Металісту", "Дніпру", іншим - мати рівні шанси. Якщо потрібно буде аргументувати, то я зроблю це.

ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «"В українському футболі я не тільки шапку кидав" - Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути