понеділок, 26 січня 2009 14:03

"В "Шахтарі" легіонерів цілують в "одне місце" - Бредун

Вихованець донецького футболу Євген Бредун (26 років) подавав великі надії, але свої найкращі роки провів в київському "Арсеналі", де знаходився в оренді. Грав здорово, і літом 2007 року Мірча Луческу наполіг на поверненні гравця в "Шахтар".

Бредун пройшов збори, залишився в Донецьку, але так і не заграв. Півроку був в оренді в луганській "Зорі", а зараз у складі "Шахтаря-3" був помічений на Кубку Співдружності.

Виходу не було, - зіззнався "БЛІК-СПОРТУ" Бредун. - Ми з Володею Прйомовим опинилися біля розбитого корита, на збори з першою командою на Канари і до Іспанії Луческу нас не узяв. Прийшли до гендиректора "Шахтаря" Сергія Палкіна і просилися на Кубок Співдружності з "Шахтарем-3" - хоч якусь ігрову практику отримати.

- А чому так провалилися в Москві?

Нічого дивного. Команда-то складається з 17-18-річних хлопчаків, які і не нюхали пороху великого футболу. Я себе відмінно в цьому віці пам"ятаю - не знав, куди бігти. Накричався в Москві так, що горло ще досі болить - простих підказок молодь не чула. Ще пару-трійку гравців з першої команди, і провалу не трапилося б. Навіщо на Канарах 30 чоловік?

- Відомо, що у тебе конфлікт трапився на тренуванні, тому і не граєш в першій команді.

Була справа. У серпні 2007-го я посварився з Фернандіньо, нас, правда, відразу розняли. Передісторія така: перед кожним тренуванням Луческу просив не бити ззаду бразильців. Якщо таке відбувалося - навіть в ігровій ситуації, то він відразу кричав на того, що провинився. Фернандіньо стрибає в мене двома ногами ззаду, а тренери мовчать - неначе так і треба! Мене "зірвало": я в Левандовського спочатку стрибнув, потім в бразильця. Вважаю, що нас - українців - не сприймають за людей і футболістів в рідному, здавалося б, клубі. Легіонерів же чомусь цілують, даруйте, в "одне місце" - в європейських клубах зовсім навпаки, до речі. Потім Луческу мені сказав, що грати я не буду - ні, не через конфлікт, а тому що на моє місце прийшли Ілсіньо і Кастільо.

- Тому ти вибрав "Зорю"?

До зими підтримував форму в "дублі" і "Шахтарі-3", і варіантів, окрім Луганська, на жаль, не було. Поїхав туди. За півроку там "наївся" так, що і залишатися не було ніякого бажання. Уявіть: серед сезону Волобуєв, який прийшов на зміну Косевичу примушував здавати "тест Купера"! Плюс всяка незрозуміла метушня на тренуваннях, тому і мало хто там залишився.

- Що далі, які плани продовження кар"єри?

У мене ще на півтора роки контракт з "Шахтарем". На сьогодні є тільки одне пропозиція - від ФК "Харків" (оренда). Але я не поспішаю. Сподіваюся на мого російського агента Віктора Фоміна - все-таки сусідній чемпіонат сильніший від нашого, хоча місячне перебування в ярославському "Шинніку" минулого літа і вийшло даремним. Втім, радий, що там не затримався - та команда була приречена.

- Якесь нерадісне інтерв"ю у нас вийшло.

Зате в особистому житті все чудово! У червні нарешті зіграли зі своєю дівчиною Аліною весілля. Завели собаку - хайлендвайттер"єра. А футбол? Руки, ноги цілі і голова на місці - награюся ще.

Зараз ви читаєте новину «"В "Шахтарі" легіонерів цілують в "одне місце" - Бредун». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути