Ексклюзиви
понеділок, 25 травня 2009 16:58

"Україна випереджає Польщу в підготовці стадіонів" - Васюник

"Україна випереджає Польщу в підготовці стадіонів" - Васюник

Віце-прем"єр України Іван Васюник в інтерв"ю журналу "Еurofootball" розказав про ступінь підготовки українських міст до Євро-2012.

- Кожне місто має свої козирі в проектах, в яких випереджає графіки. У підготовці стадіонів прикладом є Дніпропетровськ і Донецьк, адже будівництво їхніх арен почалося задовго до того, як Україна отримала право проводити чемпіонат Європи. Практично завершена реконструкція стадіону в Харкові. Київ успішніше готує аеропорти.

Васюник не хоче, щоб Польщу і Україну сприймали як конкурентів

Повним ходом йде будівництво нового терміналу в Борисполі, закінчена реконструкція злітно-посадочної смуги в "Жулянах", що дає можливість приймати цьому аеропорту рейси з Європи. Почалася реконструкція смуги львівського аеропорту. До речі, Львів і Одеса лідирують за кількістю наявних готельних номерів, зокрема 5-ти і 4-х зіркових, необхідних для розміщення цільових груп УЄФА.

Абсолютних лідерів, втім, як і безнадійних аутсайдерів, у нас немає. Об"єктивно в декілька привілейованому положенні Київ, як столиця, і Донецьк, оскільки, на думку експертів УЄФА, з якими я зустрічався, "Донбас-Арена" входить в п"ятірку найкращих майданчиків Європи. Особисто у мене, як урядового куратора, відповідального за підготовку до чемпіонату, є своя позиція.

Також Васюник назвав головну проблему підготовки до футбольного чемпіонату.

- Тут я акцентую вашу увагу на тих позиціях, які реально могли поставити під загрозу зриву підготовку чемпіонату. Це, перш за все, реконструкція центрального стадіону в столиці України, де пройде фінальна гра. Це і система управління, загальна організація і планування нашої роботи. Все решта - вирішується в ході справи. Основна увага - раціональному використанню ресурсів, що виділяються з державного бюджету.

Віце-прем"єр розповів, що не хоче, щоб Польщу і Україну сприймали як конкурентів. Він вважає, що чемпіонат Європи 2012 року - це загальний проект, і всі чітко повинні розуміти, що його успішність залежить від якісної підготовки в обох країнах. Безумовно, Польща випереджає Україну в підготовці тих інфраструктурних об"єктів, які вона вже мала під час подачі заявки на проведення турніру. Це готелі, дорогі.

Політик підкреслив, що в підготовці стадіонів - попереду Україна. До 2012 року у будь-якому випадку Україна матиме всі шість стадіонів, не залежно від того, в яких містах пройде турнір. А три футбольні арени будуть готові вже в поточному році.

Зараз ви читаєте новину «"Україна випереджає Польщу в підготовці стадіонів" - Васюник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути