Ексклюзиви
четвер, 24 січня 2008 14:52

"У відпустці відпочив в чотирьох диво-країнах і мрію туди повернутися"

Чемпіонам, яким став півзахисник "Зеніта"Анатолій Тимощук, і відпочинок чемпіонський.

Хтось, як Олександр Горшков, у відпустці любить провести час в шезлонгу на пляжі. Хтось, як Владислав Радимов, зустрічає Новий рік будинку, в колі сім"ї. А капітан "Зеніту" Анатолій Тимощук з дружиною Надією відправився в незвичайну подорож по островах і країнах Індійського океану і Південно-Східної Азії. Ось розповідь про цю унікальну одіссею. Гід - сам Анатолій ТИмощук.

- Перш ніж перейти до розпитувань про вашу подорож, хочеться дізнатися: навіщо вам стільки важких перельотів і стільки країн за одну відпустку? Послухати вашого партнера по "Зеніту" Олександра Горшкова, так футболістові вже за щастя просто полежати де-небудь на сонечку і погріти живіт. Самі не втомилися після такого маршруту?

- Ні. Просто сезон у "Зеніту" і у мене особисто видався дуже важкий, і ми з дружиною вирішили плідно відпочити. Те, про що говорив Саша, в нашій подорожі теж присутнє - і купувалися, і позагорали сповна. Але ми вирішили на одному місці довго не сидіти і весь час, який на відпустку було відпущено, пройти по дистанції. Ось у зв"язку з цим і виник такий маршрут, щоб подивитися країни, які ще не бачили, і повернутися додому відпочившими.

- Тобто від перельотів не втомилися?


- Зовсім. Перельоти хоч і довгі, але комфортні. І потім ми в кожній країні зупинялися на 9-10 днів - цього цілком достатньо, щоб відновити сили після перельоту.

- Скільки країн було у вашій подорожі?


- Чотири. Сейшели, Маврикій, Сінгапур, Мальдіви. А якщо рахувати ніч у Відні перед поверненням, то п"ять. Виявилось, що з Мальдівських островів не було зручного рейса додому. Тому ми вирішили полетіти через Австрію, переночувати в готелі у Відні і звідти спокійно відправитися до Санкт-Петербурга.

- До речі, хто придумав такий маршрут - ви або Надя?


- Планували відпочинок разом.

ПУНКТ ПЕРШИЙ: СЕЙШЕЛЬСЬКІ ОСТРОВИ

"ПОКАТАЙ МЕНЕ, ВЕЛИКА ЧЕРЕПАХА!"


- На Сейшелах ми пробули вісім днів. Поселилися в бунгало на головному острові Має. Острів невеликий, населення - всього біля ста тисяч чоловік. Найприголомшливіше там - природа: дуже багато зелені, причому такої, яку можна назвати непрохідним лісом. Ми піднімалися в гори, звідки відкривається приголомшливий вигляд на океан і на столицю Сейшел - Вікторію. До речі, наскільки я знаю, це найменша столиця в світі (25 тисяч жителів). Крім того, подивилися поблизу на знаменитих величезних сейшельських черепах.

- Осідлати не вдалося?

- Скажімо так, одна дозволила на ній посидіти (сміється). До речі, така черепаха спокійно може підняти на собі дорослу людину і ходити з ним на панцирі. І ще одна забавна річ: коли повільні і статичні черепахи бачать зелене листя, яким їх годують туристи, то пересуваються на подив досить швидко.

- Як ще проводили час?

- Вирішили обмежитися оглядовою екскурсією і відпочинком у води. Можна було ще сплавати на інші острови - там обіцяли екзотичну живність і ще дивовижнішу природу. Але ми із самого початку вирішили не витрачати на цей час і сили. Просто купалися, загоряли, відсиплялися.

ПУНКТ ДРУГИЙ: МАВРИКІЙ

ОБІД З КРОКОДИЛА


- Маврикій - це вже острів побільше, - переходить Тімощук до наступного пункту своєї одіссеї. - Населення тут - більше мільйона чоловік. Можна сказати, цивілізація! Дуже багато готелів з інфраструктурою високого класу. Але відносно природи Маврикій Сейшелам, звичайно, поступається.

- Чим розважалися на острові, де часті гості Катрін Денев, Жерар Депардье і Міхаель Шумахер?

- Так само, як і на Сейшелах, вирішили почати з оглядової екскурсії. Але в основному ми прагнули займатися собою: ходили на спа-процедуры, на йогу. Йогою, на жаль, виходить займатися тільки у відпустці - завдяки ній я і форму фізичну підтримую, і дух заспокоюю. А ще ми побували в місцевому зоопарку і на крокодиловій фермі.

- Чим годували крокодилів?

- Це не ми їх годували, а вони нас. Поряд з фермою відкритий спеціальний ресторан, в якому на суд відвідувачів місцевий кухар пропонує різні блюда з крокодилового м"яса: шашлики, відбивні. Ми зважилися спробувати. В принципі смачно. М"ясо чимось схоже на курку, тільки трохи більш жорстке. Ферма насправді унікальна - окрім алігаторів, там є риби, птахи, жаби, а також красивий музей комах. Плюс ще двісті черепах, кожна з яких має свій номер. Я довго ходив, шукав рептилію з двома четвірками на панцирі (44 - номер Тімощука в "Зеніті". - Прим. ред.). Знайшов, всівся, а дружина мене сфотографувала.

- Чоботи з крокодилової шкіри, як у Майкла Дугласа у фільмі "Роман з каменем", привезли?


- На цій фермі з крокодила можна купити все, аж до. самого крокодила у вигляді п"ятиметрового чучела. Але ми з дружиною вирішили з собою нічого не везти. Якщо звідусіль, де ми буваємо, привозити по сувеніру, їх будинки скупчиться стільки, що самим жити ніде буде.

ПУНКТ ТРЕТІЙ: СІНГАПУР

НОВИЙ РІК БЕЗ ЯЛИНКИ

- До Сінгапуру ми прилетіли на дев"ять днів, вже встигнувши поніжитися на сонечку на островах Індійського океану і накопичивши достатньо сил, - ми з Анатолієм переміщаємося вже в третю по рахунку країну. - Тому вирішили відпочивати активно - геть шезлонги, спа і інший релакс! Сінгапур в своїй технократичній красі нічим не поступається Дубаю, в якому ми з "Зенітом" зараз проходимо збір - хмарочоси, фонтани, стекло, камінь.

- Дайте здогадаюся: знайомство з країною за традицією почали з оглядової екскурсії?

- Точно. І в зоопарк місцевий теж не забули заглянути. Він, до речі, найкращий з тих, в яких мені доводилося бувати, - влаштований так, що в нім майже немає кліток. Тварини відокремлені від відвідувачів природними перешкодами з води, але в той же час все продумано таким чином, що небезпека тобі не загрожує. Особливо вразили рідкісні по красі білі тигри. Ще усередині зоопарку є місця, накриті куполом. Заходиш всередину, а там метелики, мавпи, ніби природне середовище в її незайманому вигляді.

- Судячи по вашому календарю, Новий рік ви зустріли якраз в Сінгапурі?

- Новий рік в Сінгапурі відрізняється від нашого. Як-не-як майже 80 відсотків населення країни - китайці. А вони свій Новий рік зустрічають пізніше, ніж решта всього світу. Плюс як дань західним бізнесменам, яких в Сінгапурі завжди багато, 25 грудня там прийнято зустрічати католицьке Різдво. Тому пишних торжеств в ніч з 31 грудня на 1 січня не було. У Сінгапурі ми випадково зустріли друзів з Донецька, з ними Новий рік в ресторані і відзначили. До речі, ресторан уразив своїм виглядом на нічне місто - він знаходиться на 70-му поверсі! Це близько 250 метрів у висоту.

- Ялинка в ресторані була?

- Всю новорічну атрибутику прибрали вже 29 грудня - незабаром після того, як ми прилетіли до Сінгапуру. Думали, хоч ялинку в готелі залишать. Не залишили. І сам Новий рік місцеві святкувати не уміють. Тільки дванадцять годинник пробив, всі випили по келиху шампанська і розійшлися. Ми з друзями затрималися подовше. Дуже вже в Сінгапурі морська кухня смачна!

- Дієту, судячи по вашому останньому вислову, ви не дотримували?

- У мене немає схильності до повноти, так що можу їсти, що подобається і в будь-яких об"ємах. Віддаю перевагу проте легкій нежирній їжі. На Мальдівах ми постійно ходили в ресторан здорового живлення. Ось ви, наприклад, що уявляєте собі при слові "паста"? Макарони? А там під цією назвою в меню ховалася сира морквина з томатним соусом. Лазіння складалася з сирих томатів і сирих грибів. Але все так приготовано і подано, що задоволення від їжі отримуєш величезне.

ПУНКТ ЧЕТВЕРТИЙ: МАЛЬДІВИ

ЗУСТРІЧ З АКУЛОЮ

- На Мальдівах ми вже були, тому знаємо, як себе там вести - насолоджуватися морем, піском, чистісіньким повітрям. На відміну від таких острівних держав, як Сейшели і Маврикій, острови архіпелагу Мальдівського дуже маленькі. Тому на цей раз ми вирішили вибрати новий острів - завдовжки всього в 500 метрів. Самі розумієте - ніякої оглядової екскурсії цього разу не було, - з посмішкою повідомляє Тімощук.

- Яхту для походів у відкритий океан орендували?

- Ми до рибалок і інших затій подібного роду відносимося спокійно. Тому в основному ходили в спа, які нарівні з сейшельськими вважаються одними з кращих в світі, і загоряли.

- На Мальдівах, на загальну думку, чи не найкрасивіші в світі корали.

- У нас було бунгало на воді зі своїм басейном, але я жодного разу в нім не купався. Весь час плавав у відкритому океані. Одного разу узяв маску і трубку для пірнання, щоб поплавати у коралових рифів в компанії красивих маленьких рибок. Надів все це обмундирування, тільки упірнув, дивлюся - величезна акула. "Точно, - гадаю, - хижа. Адже на березі нас заспокоювали, мовляв, не хвилюйтеся, тут "людоїди" не водяться!" І швидше назад на берег!

Абияк вибрався, постояв хвилин п"ять, подумав, заспокоївся. І зрозумів, що ніякий це не "людоїд", а звичайна маленька акула півтора метри завдовжки, які тут багато. Просто маска і вода дали своєрідний збільшувальний ефект. А я "клюнув".

- Виникає один-єдине питання - невже за весь час відпочинку ви жодного разу не зіграли у футбол?

- Один раз все ж таки вдалося. Якраз на Мальдівах. Бився з місцевим обслуговуючим персоналом на пісочку. Здається, моя команда перемогла.

ДИВО-МАРШРУТ АНАТОЛІЯ ТІМОЩУКА В ДАТАХ
5 грудня.  Закінчення сезону у ФК "Зеніт".
7 грудня.  Переліт з Санкт-Петербурга на Сейшельські острови.
15 грудня.  Переліт з Сейшельських островів на Маврикій.
27 грудня.  Переліт з Маврикія до Сінгапуру.
2 січня.  Переліт з Сінгапуру на Мальдівськи острови.
10 січня.  Переліт з Мальдівських островів до Відня (Австрія). Ніч у Відні
11 січня.  Переліт з Відня до Санкт-Петербурга.

Джерело: "Советский спорт"

Зараз ви читаєте новину «"У відпустці відпочив в чотирьох диво-країнах і мрію туди повернутися"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути