неділя, 13 червня 2010 18:15

"У Руні теж будуть проблеми" - Саленко

"У Руні теж будуть проблеми" - Саленко

Перед матчем збірних Англії і США багато хто був абсолютно впевнений, що родоначальники футболу без проблем, на класі розберуться із суперником. Тим не менше, американці не тільки дали підопічним Фабіо Капелло справжній бій, але й відібрали в одного з претендентів на чемпіонський титул дорогоцінні очки. Мала місце недооцінка суперника або англійці не хотіли розкривати карти на майбутнє, Gazeta.ua поцікавилася у кращого бомбардира ЧС-1994 Олега Саленка.

"Подібної гри очікував, тому що обидві команди грають у швидкісній силовий футбол, без тримання м'яча, - говорить Олег Анатолійович. - Здивувало, що Англія ще до кінця не увійшла в ритм. За ігровими компонентами родоначальники футболу виглядали краще, але в силовий боротьбі американці їм зовсім не поступалися. І те, що цей футбол близький Америці, їм складніше буде грати з командами, які тримають м'яч. Так що рахунок цілком закономірний, по грі."

"Про недооцінку мови не може бути. Просто англійцям для цього чемпіонату потрібно ще зігратися, а вже потім рухатися далі".

Як відомо, збірна Англії перед мундіалем зіткнулася з кадровими втратами - через травми вилетіли Бекхем і Фердінанд. Але Олег Саленко не вважає їх суттєвими.

"Відносно Бекхема, він вже не є провідним гравцем збірної, тим більше основним гравцем. І вже давно не в тій формі, це більше втрата для престижу. Фердинанд - це серйозніше. Але у них є рівноцінні заміни і одна втрата, хай навіть серйозна не повинна позначатися на грі такої команди, як Англія".

Не бачить Олег Анатолійович і психологічних проблем у збірної Англії, незважаючи на те, що тягар відповідальності тисне на футболістів серйозно. Тим більше, що завдання-мінімум, яке поставив Фабіо Капелло - вихід у фінал. Непотрапляння до нього тренер буде вважати невдачею.

"Думаю, що це не ті гравці, які перегорають психологічно. Вони пройшли турніри різних рівнів - і Лігу Чемпіонів, і той же чемпіонат світу. Крім зіграності, про що я вже говорив, їм десь не вистачає спокою. Футбол - це емоції , але треба і розуму побільше включати. Тоді це буде одна з команд, яка зможе йти далі. Поки я її не бачу".

Досить стриманим Саленко виявився і в оцінці лідера атак збірної Англії Уейна Руні, незважаючи на те, що за підсумками минулого сезону в Прем'єр-лізі останній отримав багато титулів.

"Титули титулами, а збірна є збірна. Там ціла команда грає на нього. Тут треба грати по-іншому, вписуватися, знаходити своє місце. Зараз він виконує величезний обсяг роботи, але команда на нього не грає. Тому у нього тут теж будуть свої проблеми".

Відносно ляпу Роберта Гріна, і взагалі воротарської позиції в англійської збірної, Саленко зауважив, що краще цей ляп буде зараз, ніж потім в іграх на більш серйозному рівні, коли одна така помилка буде значить дуже багато

"Роберту Гріну просто треба заспокоїться. А стовідсотково першого номера в рамці у них справді немає. Через те, що в чемпіонаті країни, у провідних командах воротарі стоять іноземці".

Відносно стартових результатів ТОП-команд в цілому, зокрема збірної Аргентини, Олег Саленко відзначив наступне:

"У Аргентини не такий сильний захист, там все за рахунок нападу. Зараз забили, а як далі буде - поки невідомо. Та ж Мескика зовсім себе не показала. Перші ігри багатьом командам відкривають те, над чим їм треба працювати. Адже товариські гри є товариські, а офіційні - це офіційні".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"У Руні теж будуть проблеми" - Саленко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути