Ексклюзиви
четвер, 27 березня 2008 14:05

"Свій прощальний матч проведу тільки у Львові"

Один з тренерів "Динамо" Олег Лужний розповів про "війну" з львівськими депутатами за створення футбольної академії, про свій прощальний матч, проблеми Ващука і про те, чи готовий "Дніпро" грати в Лізі Чемпіонів.

- Олег, як справи з футбольною академією, яку ви вирішили заснувати у Львові на базі ДЮСШ-4?

- Питання щодо неї ще не вирішене. Депутати львівської міськради поки не дали добро. Їм треба знати, що саме буде на цій ділянці. Потрібно готувати документи.

- За важку справу взялися...

- Так, але це дуже хороша справа для дітей. Я хочу, щоб вони не по болоту бігали, а грали в нормальних умовах - на нормальних полях, в нормальній формі, нормальними м"ячами. А якщо подивитися на ті умови, які у них зараз, то про виховання яких талантів для українського футболу можна говорити? У західному регіоні стільки дітвори, яка хоче займатися футболом, але просто не має для цього можливостей. Коли я вперше прийшов подивитися на цю ДЮСШ-4, і мене попросили зайти в роздягальню, я відмовився. Там такий бардак - яма для сміття. Як там діти переодягаються, не уявляю... А цим депутатам... Їм ще потрібний план того, що там буде. Але я ж не бізнесмен, я там не робитиму бізнес! Це вони - бізнесмени! А я там робитиму дитячу футбольну школу. Думав, якщо люди хочуть розвивати не важливо що - футбол, баскетбол, шахи - влада повинна відразу сприяти їм. А депутати, навпаки, ставлять заслін. Хочуть використати територію цієї ДЮСШ в комерційних цілях - сто відсотків.

- Повідомлялося, що мер Львова вашу ідею підтримує.

- Не знаю... Підтримувати можна на словах, а на ділі...

- Що б ви хотіли зробити на території цієї запущеної ДЮСШ? Чув, ви, зокрема, маєте намір побудувати там гуртожиток для юних футболістів.

- А де жити, скажімо, іногороднім хлопцям?

- Все - за свої гроші?

- Є у мене ще один товариш, але його ім"я вам ні про що не скаже.

- Правда, що ви вже витратили близько двохсот тисяч гривень?

- Я не рахував. Справа в тому, що у хлопців не було жодного нормального м"яча. Вони тренувалися без належних умов. Хто в чому з дому прийшов, той в тому і бігав. Куди дивиться директор цієї спортивної школи або той, хто відповідає за спортивні школи Львова? Мені було просто соромно дивитися на хлопців... Я купив школі сто м"ячів, два комплекти ігрової форми - домашню і виїзну, і болоньєві тренувальні костюми. Але знову-таки я не розумію, куди зникають ті гроші, які виділяються спортивній школі, якщо хлопцям не можуть купити форму. Скільки можна красти?

- Думаєте, це безвідповідальність спортивного керівництва міста?

- Я не думаю. Я даю 200% гарантії, що це так.

- Чому вибрали саме ДЮСШ-4? Спортивні шкіл в Львові багато.

- Назвіть! Є школи "Карпат". А що окрім них? Я знаю ДЮСШ-4, я виріс в районі, по сусідству з яким вона знаходиться. Там є можливість зробити два поля, роздягальні, побудувати готель для дітей. Це в центрі міста - їм легко буде добиратися туди на трамваї.

- Що, якщо депутати Львова не передадуть вам цю ДЮСШ?

- Тоді хай самі займаються дітьми. Тоді я запитаю у мера Львова, який він має вплив на своїх депутатів, якщо вони не дають створити нормальних умов для занять дітей футболом.

- Може, депутати бояться, що ви використаєте територію ДЮСШ в інших цілях?

- Я вам повторюю - я не бізнесмен! Я не збираюся будувати там житловий будинок... Мені набридло, що до України приїжджають легіонери-футболісти, які нітрохи не кращі за наших. Чому так відбувається з Україною, що становила основу збірної СРСР, і конкретно з Львовом, звідти в союзній збірній завжди грали дві-три людини? Все тому, що у наших дітей немає нормальних умов.

- Як, до речі, йдуть справи з вашим прощальним матчем? Пам"ятається, ви хотіли провести його у Львові.

- Де? На якому стадіоні? І в який готель мені привезти команди? Я хотів, правильно. Привезти зірок не проблема. Але я питаю, в яких роздягальнях вони переодягатимуться, на якому полі вони гратимуть?

- Проте в Києві ви проводити цей матч не маєте наміру?

- Ні, якщо він відбудеться, то тільки у Львові.

- Як ставитеся до того, що на останньому матчі "Динамо" фани кричали на адресу Ващука "Іуда"?

- Які проблеми? Хай кричать, що їм хочеться.

- Вам все одно?

- Минулої осені, коли у нас було декілька невдалих ігор, вони вирішили обернутися до поля спиною і мовчати весь перший тайм. Ви вважаєте, це фанати? Фанати повинні бути фанатами завжди. У Англії люди, незалежно від результатів, підтримують команду, співають свої пісні, але не повертаються спиною до гравців.

- Що думаєте безпосередньо щодо кричалок про Ващука?

- Нічого не можу сказати. Це його проблеми.

- "Динамо" виграло всі матчі цього року, вийшло на перше місце в чемпіонаті і помітно відірвалося від "Дніпра" і "Металіста". Їх вже можна виключати з суперників киян в боротьбі за місце в Лізі чемпіонів?

- "Металіст" і не був нам в цьому суперником. Що стосується "Дніпра"... Непогана команда. Але не для ЛЧ

Сегодня
Зараз ви читаєте новину «"Свій прощальний матч проведу тільки у Львові"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути