понеділок, 04 лютого 2008 12:02

"Сьомін сам поговорить з Ізмайловим про його перехід у "Динамо"

"Сьомін сам поговорить з Ізмайловим про його перехід у "Динамо"

Президент "Динамо" Ігор Суркіс залишився задоволений першим місяцем роботи Юрія Сьоміна з командою. І справа тут не лише у перемозі на Кубку Першого каналу.

- Неозброєним оком видно, що створюється колектив. Про це говорять самі футболісти.

Мені здається, у нас зібрані хороші футболісти, але психологічний чинник відіграє величезну роль. Думаю, поступово Юрієві Павловичу вдасться відновити мікроклімат у команді. Гравці можуть не дружити між собою, але виходити на поле повинні з єдиною метою. Йде планомірна робота, яка повинна вивести команду у всеозброєнні до єврокубків. Не говоритиму, що до Ліги чемпіонів, але у єврокубки ми потрапимо і в багнюку обличчям там не впадемо.

Не міг обійти Ігор Михайлович стороною і тему, пов"язану з бразильцями.

- Рінкон поїхав з травмою коліна, повернувся із зайвою вагою. Обіцяв, що лікуватиме коліно і відновлюватиметься, але я не знаю, чим він там займався. Природно, він не потрапив у обойму тренера, навіть у запасі його не було разом з Клебером. Вони карають самі себе, не отримуючи преміальних за перемогу на КПК, а надалі ще будуть штрафуватися. Поки цього не робили - вони ж все-таки після травм приїхали. Але Майкл повернувся після травми із зайвою вагою, а зараз уже в порядку - і я знаю, що він їде на наступний збір. А Рінкон і Клебер, можливо, залишаться у Києві - приводити себе у нормальну форму. Тренер поговорить з ними і вирішить. Останній збір буде в Іспанії, за підсумками якого і стане зрозуміло, хто зіграє навесні. Зараз Сьомін дав команді три дні вихідних, після яких оголосить, хто поїде туди. За моєю інформацією, до складу увійдуть декілька гравців другої команди. Я чув, зокрема, про Зозулю. Але списку поки не знаю.

Суркіс також прокоментував кадрові питання останніх днів.

- Тренер чесно сказав, що поки на Гавранчича не розраховує. Його віддали в ПАОК, оскільки Горан давно прагнув пограти у європейському чемпіонаті. Якщо цей клуб стане для Гавранчича трампліном і він повернеться по-іншому мотивованим, ми приймемо його назад. Крім того, у нас є ті, хто до літа грає в оренді Верпаковскіс, Сабліч і Чернат - за ними Юрій Павлович, за його словами, теж спостерігатиме. Як бути з Марковічем і Каддурі, поки сказати точно не можу. Трансферне вікно у Європі вже закрилося, але ще є Росія - їх можна влаштувати туди. До того ж, я не знаю, чи розраховує на них Сьомін. Марковіч був травмований, а Каддурі - на Кубку Африки. Бадр прилітає 5 лютого, коли у нього з тренером і буде бесіда.

Юрій Павлович говорив мені, що хоче бачити Ізмайлова у своїй команді, вважаючи його дуже перспективним футболістом, якому він, до того ж, дав дорогу у великий футбол. Але, будучи в Лісабоні на грі зі "Спортингом", ми поговорили з керівництвом їх клубу - вони сказали, що мають право першої руки, яке записане у контракті. "Спортинг" має право викупити Марата за 5 млн євро, здається, до травня. Якщо вони не скористаються ним, усі права переходять знову до "Локомотива". Тоді ми влітку спробуємо домовитися з московським клубом, але говорити про суму зараз складно, тому що цифра у 5 млн євро стосується тільки "Спортинга". Що стосується самого футболіста, Юрій Павлович береться переговорити з ним сам. До речі, Ізмайлов - єдине прізвище, назване мені Сьоміним. Є ще декілька варіантів підсилення, але розмови з Сьоміним ще не було. Поки тренер називає одну позицію - центрального захисника, але зараз повернувся Діакате, якого він ще не бачив і який може нарешті заграти на повну силу.

"Сегодня"

fcdynamo.kiev.ua

Зараз ви читаєте новину «"Сьомін сам поговорить з Ізмайловим про його перехід у "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути