Ексклюзиви
пʼятниця, 31 липня 2009 18:52

"Сокіл-2" не прийняли у білоруський чемпіонат

"Сокіл-2" не прийняли у білоруський чемпіонат

У вівторок, 28 липня, відбулося засідання Виконкому ФХРБ, на якому був присутній перший віце-президент київського "Сокола" Сергій Корабльов.

Окрім пунктів порядку денного внутрішньобілоруського характеру (наприклад, підведення підсумків зборів білоруської молодіжної збірної, кадрові зміни в тренерській раді ФХРБ та ін.), були розглянуті ряд інших питань, що зачіпають іноземні клуби - учасників ВЧБ.

Так був затверджений Регламент майбутнього 18-го чемпіонату в екстралізі і його календар. Згідно Регламенту всі матчі у будні повинні будуть починатися о 18:30 (втім, керівництво "Сокола" зараз розглядає питання про зсув цього часу на 19:00 для ігор, які проводитимуться у Броварах, як це було два сезони назад в останньому чемпіонаті, в якому брав участь "Сокіл"). У затвердженому календарі чемпіонату буде передбачено перенесення матчів для учасника Суперфіналу Континентального Кубка (якщо ним стане "Сокіл" або "Металургс").

Виконком ФХРБ не підтримав пропозицію киян про розширення заявочного списку команди до 32-х чоловік, резонно аргументуючи це тим, що відзаявити/дозаявити гравців можна буде у будь-який момент, але не пізніше, ніж за 24 години до майбутнього календарного матчу. Крім того, було ще раз підтверджено рішення про обов"язковість включення до складу команди на гру не менш 2-х молодих хокеїстів (1990 р.н і молодше).

Крім того, було підтверджено, що у вищій лізі білоруського чемпіонату братиме участь все ж таки 10 команд: замість київського "Сокола-2" у "вишці" зіграє латвійський "Озолнієке-Юніорс", що дозволить зберегти міжнародний статус цих змагань.

Звістка про те, що фарм-клуб киян "Сокіл-2" не виступить у вищій лізі чемпіонату Білорусії, м"яко кажучи, шокувала хокеїстів української команди. Багато молодих виконавців з числа резервістів вмить активізували свої сили в пошуку нових клубів, щоб продовжити виступи в сусідському чемпіонаті з метою росту майстерності.

"Першими ластівками", хто оперативно зумів працевлаштуватися в престижній білоруській першості, стали 18-річний фактурний захисник Костянтин Шарапов (09.05.1991) і 18-річний нападаючий Денис Сімонов (23.10.90). Хокеїстів молодіжної збірної України запросив до себе фіналіст торішньої екстраліги -- ХК "Гомель".

За матеріалами ХК "Сокіл"

Зараз ви читаєте новину «"Сокіл-2" не прийняли у білоруський чемпіонат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути