вівторок, 16 вересня 2008 11:39

"Дивлячись на "Шахтар", я розумію, що ми виграємо" - тренер "Базеля"

"Дивлячись на "Шахтар", я розумію, що ми виграємо" - тренер "Базеля"
Крістіан Гросс напередодні зустрічі з донецьким "Шахтарем" висловив думку, що останній виступ "Базеля" в Лізі чемпіонів УЄФА може служити приводом для оптимізму.

Гросс чудово пам"ятає кампанію 2002/03, коли після перемоги над московським "Спартаком" у стартовому матчі на "Санкт-Якоб Парк" його гравці подолали бар"єр першого групового етапу та пробилися до 16 найсильніших клубів Ліги чемпіонів. Цього разу до Базеля приїде команда, яка бажає реабілітуватися перед своїми вболівальниками за невдачі на внутрішній арені "Шахтар", і тренер швейцарського клубу вважає, що його підопічні здатні повторити сценарій шестирічної давнини. "Думки про "Спартак" мене обнадіюють, - зізнався 54-річний фахівець. - Ми повинні бути мудрими та проявити немало хоробрості, адже саме ці якості будуть головними у вівторок. Не слід задаватися - необхідно залишатися реалістами. "Шахтар" випробовує тиск, а значить у нас будуть моменти, які треба постаратися використовувати".

"Швидкості в Лізі чемпіонів набагато вищі, простору менше, а загальний рівень істотно відрізняється від того, що ми бачимо в чемпіонаті Швейцарії" - Крістіан Гросс

Два учасники подій шестирічної давності Бенджамин Хюггель та Скотт Чіпперфілд почнуть поєдинок проти донетчан у стартовому складі, а ось третій, Іван Ергіч, повернувся зі збірної Сербії з травмою стопи і в матчі вівторка не зіграє. Беранг Сафарі дискваліфікований, а Ерен Дердійок, чий точний удар приніс "Базелю" перемогу над "Гімараєшем" у третьому раунді кваліфікації, не втрачає надії відновитися раніше термінів і все-таки взяти участь в зустрічі з чемпіонами України. "Щоб заробити хоч якісь очки, нам знадобиться видати серію з шести хороших матчів, - нагадав Гросс, команді якого також належить зустрітися з "Барселоною" і "Спортингом. Це буде складно".

"Сегодня"

Зараз ви читаєте новину «"Дивлячись на "Шахтар", я розумію, що ми виграємо" - тренер "Базеля"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути