Ексклюзиви
понеділок, 15 вересня 2008 17:11

"Наступний бій проведу в Нью-Йорку" - Котельник

Після переможного бою з Кімурою український боксер відповів на питання журналістів

Після бою Котельник ще не знав про стан свого супротивника, який потрапив до лікарні, тому й не відволікався на неприємні думки. Ще в рингу Андрій узяв мікрофон і не гірше рінг-анонсера почав заводити зал, дякуючи публіці та своїм гостям зі світу боксу за підтримку.

- Захистити титул чемпіона світу в рідному місті - це щось, - сказав Котельник, ще не перевівши дихання. - Можна сказати, збулася моя мрія, адже сьогодні на поєдинку були багато моїх знайомих. Скажу вам відверто: за кордоном боксувати все-таки значно легше - перш за все, в психологічному плані. У Львові відповідальність значно більше.

- Чи вдалося повністю втілити план на бій у зв"язку із збільшеним психологічним тиском?
- Чесно кажучи, ні. Ну, по-перше, важко було боксувати з лівшею, оскільки давно з такими опонентами не зустрічався. Крім того, манера Кімури для мене стала несподіванкою - в тих боях, які я бачив у запису, він діяв інакше. Сьогодні ж був не таким швидким, затягнутим чи що. Тому по ходу перших раундів довелося перебудовуватися під чужий стиль. Але, як кажуть, краще погано виграти, ніж добре програти.

-Проте, коли придивилися до опонента, ваша перевага вже не викликала сумнівів...
- Думаю, якби бій продовжувався секунд на 15 довше, то я завершив би його нокаутом. На останніх секундах Норіо вже відверто "поплив".

-Наступного разу титул також захищатимете в Львові?
- Ні, у мене на грудень запланований бій з Дмитром Салітою, одеситом, який зараз живе в США. Поєдинок пройде в Нью-Йорку, в "Медісон Сквер Гарден".

- На поєдинку була присутня ваша дружина, яка раніше такі заходи прагнула не відвідувати.
- Так, Таня вже, напевно, років шість не бувала на моїх боях, а сьогодні вирішила прийти.

- Колись я дуже переживала і дивитися бої Андрія не могла, - відзначила Тетяна Котельник, коли перед журналістами "відстрілявся" Андрій. - Але з часом, зрозуміла, що чекати результату, не бачивши поєдинку, як би це банально не прозвучало, до болю довго. Після того, як у нас народилася дочка, а чоловік став чемпіонам світу, у мене з"явилася впевненість, що він може перемагати в будь-якому поєдинку. Тепер відвідуватиму всі зустрічі з його участю.

"Спорт-Експрес"

Зараз ви читаєте новину «"Наступний бій проведу в Нью-Йорку" - Котельник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути