Ексклюзиви
неділя, 05 липня 2009 11:14

"Шахтар" повернув Агахову

"Шахтар" повернув Агахову

Донецький "Шахтар" зробив друге придбання в нинішнє міжсезоння. "Гірники" на правах вільного агента підписали нігерійського форварда Джуліуса Агахову. Найближчим часом Агахова приєднається до своїх одноклубників на тренувальному зборі в Швейцарії.

Звичайно, новачком Джуліуса в Донецьку назвати дуже складно, оскільки вболівальники прекрасно пам"ятають його яскраві виступи за "Шахтар" з 2000 по 2006 рік - 87 матчів (32 голи).

Нагадаємо, що Джуліус Агахова прийшов у "Шахтар" в листопаді 2000 року. Форвард чудово дебютував у новому клубі, забив сім м"ячів у восьми матчах. У 2002 році Агахова в складі донеччан став чемпіоном України, а також відсвяткував перемогу в національному кубку. Того ж року він забив єдиний м"яч у ворота збірної Швеції на чемпіонаті світу і допоміг своїй національній команді виграти з рахунком 1:0.

Травми вповільнили прогрес форварда, але він, тим не менше, допоміг "Шахтарю" в 2004 році завоювати Кубок України. У чемпіонській для клубу кампанії 2004/05 Агахова провів вісім голів у 15 зустрічах.

У сезоні 2005/06 форвард жодного разу не відзначився у національній першості, однак, вийшовши на заміну у золотому матчі, він приніс гірникам перемогу у двобої проти київського "Динамо", забивши чудовий гол головою. Агахова став героєм зустрічі з "Шальке" в сезоні 2004/2005 в Кубку УЄФА, забивши на виїзді м"яч, що дозволив "Шахтарю" пройти в 1/8 фіналу.

У січні 2007 року Агахова перейшов в англійський "Віган Атлетик". За повідомленнями англійської преси, сума трансферу склала 2,1 мільйони фунтів (4 мільйони доларів). Однак в Прем"єр-лізі Агахова не показав свої найкращі якості - 20 матчів (0 голів).

Влітку 2008 року Джуліус Агахова підписав угоду з турецьким "Кайсеріспором" - 29 матчів (6 голів).

З 4-го липня 2009 року Джуліус Агахова - гравець "Шахтаря".

За матеріалами ТСН

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" повернув Агахову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути