вівторок, 19 січня 2010 11:11

"Шахтар" здобув перемогу над турецькою командою

"Шахтар" здобув перемогу над турецькою командою

Донецький "Шахтар" провів перший товариський матч на тренувальному зборі в Анталії. Український клуб з рахунком 2:1 обіграв місцеву команду "Касімпасаспор".

На матч команда вийшла з двома номінальними нападниками - Русланом Фоміним і Віталієм Віценцем. Слід зазначити, що з перших хвилин зустрічі у складі "гірників" дебютував новачок Дуглас Коста.

Перший гострий гольовий момент "гірники" створили на 14-й хвилині: Гай вивів Віценця на ударну позицію, Віталій увійшов у штрафний майданчик суперника і скинув м"яч Жадсону, однак захисники завадили бразильцеві завдати удару по воротах. Незабаром Вілліан зліва віддав відмінну передачу знову ж таки на Віценця, але його удар прийшовся вище воріт.

У цілому "Шахтар" більше контролював м"яч, мав непогані шанси для взяття воріт, проте рахунок відкрили гості: на 36-й хвилині Гунеш з другої спроби переграв П"ятова - 0:1. У наступній атаці "Шахтар" міг зрівняти рахунок, але Жадсон, отримавши передачу від Вілліана, не потрапив по воротах з декількох метрів. Проте "гірники" ще в першому таймі домоглися свого - на 45-й хвилині Жадсон виправився, організувавши "Касімпасаспору" гол.

У другій половині гри Мірча Луческу, за винятком В"ячеслав Шевчука, повністю змінив склад своєї команди, крім усього іншого, задіявши ще одного новачка - Алекса Тейшейру. Бразилець, до речі, не раз продемонстрував техніку і здібностями в організації атак. Також активно провели другий тайм Полянський і Кравченко, які і виводили партнерів на ударні позиції, і самі загрожували воротам суперника з середніх і дальніх дистанцій.

Розв"язка матчу настала на 88-й хвилині, коли Олексій Полянський, на швидкості увірвався в штрафний майданчик і з гострого кута відправив м"яч точно у ворота - 2:1.

Наступний матч "Шахтар" зіграє 20 січня проти команди "Рекреативо" з Анголи.

ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" здобув перемогу над турецькою командою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути