середа, 31 березня 2010 18:47

"Шахтар" визнано найдорожчим клубом України

"Шахтар" визнано найдорожчим клубом України

Київське "Динамо" є другим за дорожнечею клубом України. Його футболісти оцінюються в € 93,200 млн. Незважаючи на значну трансферну оцінку столичної команди, її відрив від "Шахтаря" становить € 38 млн. А це вартість, наприклад, харківського "Металіста".

Найдорожчий гравець "Динамо" - Артем Мілевський - € 11 млн, найдешевший - 20-річний Роман Зозуля - € 750 тис.

Середня трансферна вартість гравця команди складає € 3883 тисячі, що менше, ніж у лідера рейтингу "Шахтаря" на € 1,2 млн.

З третього по п"яте місце в українському рейтингу transfermarkt.de розташувалися команди, вартості яких розрізняються на десяток мільйонів: "Дніпро" (€ 45,600), "Металіст" (€ 38,850), "Металург" Д (€ 26,650). Також у списку вітчизняних клубів, вартості яких перевищують € 10 млн знаходяться: "Ворскла", "Арсенал", "Таврія", "Металург" З, "Кривбас", "Карпати".

Трансферна вартість всіх футболістів донецького "Шахтаря" перевищує € 131 млн. Такі дані вдалося зібрати авторитетному сайту transfermarkt.de за підсумками що завершився зимового міжсезоння 2009/2010. Цей показник є одним з основних при оцінці можливої вартості будь-якого футбольного клубу.

Ще до початку зимової трансферної компанії цього сезону трансферна вартість ФК "Шахтар" становила € 127 млн. Зробивши ряд кадрових рокіровок, донецький клуб збільшив свій фінансовий вагу на € 4 млн. Цей крок дозволили самому дорогу клубу України ще сильніше закріпитися на вершині рейтингу.

На даний момент за головну команду гірників заявлено 26 гравців. Середня вартість одного футболіста складає € 5,044 млн. При цьому за Шахтар виступають як дешеві, так і надзвичайно дорогі виконавці.

Менше всіх на трансферному ринку цінується 35-річний воротар Юрій Вірт - € 50 тис. Самим же дорогим футболістом донецького клубу є Даріо Срна. Трансферна вартість 27-річного капітана оцінюється в € 17,5 млн. У п"ятірку найбільш цінних гравців "Шахтаря" також входять: Фернандіньо - € 12 млн., Вілліан - € 11,5 млн., Жадсон та Ілсіньо - по € 10,5 млн.

За матеріалами dynamomania.com

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" визнано найдорожчим клубом України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути