неділя, 11 липня 2010 12:31

"Шахтар" упевнено перемагає, "Динамо" втрачає очки. Результати 1 туру УПЛ

Чинний чемпіон України донецький "Шахтар" із перемоги розпочав новий сезон, відправивши у ворота криворізького "Кривбаса" два м"ячі, що залишилися без відповіді.

Підопічні Мірчі Луческу із перемоги розпочали кампанію-2010/11. Чинні чемпіони України на "Донбас Арені" переграли "Кривбас" з рахунком 2:0. Цифри на табло вперше було змінено після півгодини гри. Ярослав Ракицький підключився до розіграшу кутового й з близької відстані відправив м'яч у сітку воріт Євгена Боровика. Гірники й надалі мали беззаперечну перевагу, але втілити її у другий гол їм не вдавалося.

Змарнувавши велику кількість моментів, донеччани після перерви віддали ініціативу, чим ледве не скористалися криворожани. На 78-й хвилині гості розіграли чудову комбінацію, однак удар Олександра Іващенка прийшовся в стійку. Після цього епізоду "Кривбас" великими силами пішов уперед, що зіграло тільки на руку "Шахтареві". В одній з контратак наприкінці зустрічі Костянтин Кравченко, котрий вийшов на заміну, виклав м"яч на ногу Вілліану, й бразилець зняв усі запитання щодо переможця.

Доволі напруженим вийшло протистояння між учасниками Ліги Європи УЄФА "Дніпром" та "Карпатами", які за підсумками минулого чемпіонату посіли відповідно четверте та п"яте місця. Опоненти майже ні в чому не поступалися один одному. Невеличкою перевагою володіли дніпропетровці, але львів"яни безпомилково діяли в обороні, намагаючись за нагоди проводити швидкі контрвипади.

Єдиної помилки карпатівці припустилися лише наприкінці зустрічі - на жаль для команди Олега Кононова, вона виявилася фатальною. Максим Калиниченко за п"ять хвилин до фінального свистка виконав кутовий, а Євген Чеберячко після скидки Руслана Ротаня виявився спритнішим за всіх та головою відправив м"яч за призначенням. Гості мали шанс урятуватися в компенсований час, однак Ротань вибив м"яч із порожніх воріт після "пострілу" Євгена Тарасенка.

У поєдинку в Сімферополі між володарем Кубка України "Таврією" та бронзовим призером національної першості "Металістом" перемогу відсвяткували харків"яни. Дебютні три очки підопічним Мирона Маркевича приніс єдиний влучний удар Дениса Олійника на 19-й хвилині. Для команди Сергія Пучкова ця поразка стала вже другою поспіль у сезоні. Нагадаємо, що тиждень тому кримчани в матчі за Суперкубок поступилися "Шахтарю" з розгромним рахунком 1:7.

У першому матчі ігрового дня "Ворскла" в гостях розбила новачка Прем"єр-ліги "Волинь" - 4:0. Полтавчани з перших хвилин кинулися в атаку й вже в дебюті були винагородженні за активність. Григорій Ярмаш зробив простір у карний майданчик лучан, який замкнув колишній гравець "Волині" Василь Сачко, забивши свій сотий м"яч у вищому дивізіоні.

Підопічні Віталія Кварцяного не змогли оговтатися від швидкого голу й до перерви пропустили ще двічі. На 31-й хвилині відзначився Ахмед Янузі, а наприкінці тайму дубль оформив Сачко. Всі намагання господарів забити бодай гол престижу виявилися марними. Натомість команда Миколи Павлова засмутила Іссу Ндоє ще раз. На 84-й хвилині Дмитро Єсін переграв захист суперника й оформив остаточний результат.

Українська Прем"єр-ліга. 1 тур. Всі результати матчів.

"Зоря" - "Севастополь" 0:0

"Арсенал" - "Металург" З. 1:0

Гол: Бартуловіч, 25

"Іллічівець" - "Металург" Д. 1:1

Голи: Тищенко, 56 - Мгуні, 37

"Оболонь" - "Динамо" 2:2

"Оболонь": Остапенко, Кутас, Лозинський, Пластун (Кучеренко, 80), Сапай, Слюсар, Лупашко, Сибіряков (Шевчук, 89), Мазуренко, Худзік, Мандзюк

"Динамо": Бойко, Данило (Бетао, 54), Михалик, Алмейда, Маграо, Вукоєвич, Єременко, Гармаш (Юссуф, 84), Ярмоленко, Шевченко, Мілевський (Нінковіч, 73)

Попередження: Мазуренко, 19, Пластун, 68 - Гармаш, 41, Мілевський, 61

Голи: Мандзюк, 59, 90 +1 - Шевченко, 37, Ярмоленко, 38

"Волинь" - "Ворскла" 0:4

Голи: Сачко, 6, 40, Янузі, 30, Єсін, 84

"Таврія" - "Металіст" 0:1

Гол: Олійник, 19

"Дніпро" - "Карпати" 1:0

"Дніпро": Каніболоцький, Лобжанідзе, Чеберячко, Русол, Денисов, Феррейра, Федорчук (Кравченко, 58), Назаренко (Гоменюк, 75), Ротань, Коноплянка, Селезньов

"Карпати": Тлумак, Мілошевіч, Тубіч (Тарасенко, 75), Петрівський, Федецький, Годвін, Ткачук, Худоб"як, Зеньов (Кополовець, 58), Батіста, Кожанов (Гурулі, 78)

Гол: Чеберячко, 85

"Шахтар" - "Кривбас" 2:0

"Шахтар": Пятов, Срна, Чижов (Кучер, 31), Ракицький, Рац, Хюбшман, Фернандіньо, Жадсон (Тейшейра, 57), Дуглас Коста (Кравченко, 73), Вілліан, Гладкий

"Кривбас": Боровик, Андрієнко, Лисицький, Жданов, Васильєв (Сердюк, 68), Даниловський, Рожок (Іващенко, 50), Максимов, Валєєв (Гоцирідзе, 26), Куценко, Воронков

Попередження: Хюбшман, 84

Голи: Ракицький, 32, Вілліан, 87

За матеріалами УЄФА, news.liga.net, sports.ru

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" упевнено перемагає, "Динамо" втрачає очки. Результати 1 туру УПЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути