субота, 30 січня 2010 11:39

"Шахтар" судитимуть п"ять арбітрів

"Шахтар" судитимуть п"ять арбітрів

В УЄФА мають намір продовжити експеримент з двома додатковими помічниками головних суддів. Ця практика, санкціонована Міжнародною радою футбольних асоціацій (IFAB), проводиться в рамках поточної Ліги Європи.

Окрім головного рефері на полі і двох його асистентів на бічних лініях, до обслуговування матчів залучають ще двох помічників. Вони розташовуються за лицьовими лініями і приділяють особливу увагу подіям у штрафному майданчику, таким як порушення або неспортивна поведінка.

"Сьогодні, коли арбітр ухвалює рішення, епізод знімають 20 камер, - приводить офіційний сайт УЄФА слова президента союзу Мішеля Платіні, який поспілкувався з пресою після засідання виконкому на Мальті. - Телебачення показує помилки суддів, але ми всі знаємо, що арбітр не може бачити абсолютно все. Я думаю, що пора змінити підхід до суддівства і саме визначення суддівства".

"Необхідно, щоб рефері бачили абсолютно всі ділянки поля, - додав француз. - На сьогоднішній день футбол - єдиний вид спорту, в якому за все поле відповідає лише один арбітр. Дуже легко довести, що головний арбітр не здатний побачити всього. Одного судді мало. Наша роль - зробити таку систему, щоб арбітри могли стежити за подіями на всіх ділянках поля".

За матеріалами Динамо Киев от Шурика

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" судитимуть п"ять арбітрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути