середа, 23 червня 2010 10:05

"Шахтар" судитиметься з будівельниками "Донбас Арени"

"Шахтар" судитиметься з будівельниками "Донбас Арени"

Донецький "Шахтар" пред'явить зустрічний позов на компанію ENKA щодо недотримання термінів будівництва стадіону "Донбас-Арена". Про це заявив генеральний директор клубу Сергій Палкін в інтерв'ю офіційному сайту стадіону "Донбас-Арена".

За словами С. Палкіна, компанія ENKA подала позов проти ТОВ "Стадіон Шахтар" з приводу відшкодування збитків при будівництві "Донбас Арени" до Міжнародного комерційного арбітражного суду при торгово-промисловій палаті Російської Федерації.

Однак, на думку гендиректора "Шахтаря", донецький клуб має всі підстави пред'явити претензії компанії ENKA щодо термінів будівництва стадіону, суворо обумовлених контрактом, які були прострочені більш ніж на 1 рік.

"Ми готуємо з даного питання зустрічний позов. Основними причинами вибору компанії ENKA були три основні критерії - це сума контракту, термін і якість. На жаль, перші два критерії компанія ENKA повністю не виконала. Що стосується суми контракту, то в 2008 році відбулася зустріч двох президентів, ФК "Шахтар" і компанії ENKA. Причиною зустрічі було те, що нібито компанія ENKA зазнає серйозних збитків з будівництва стадіону і просить президента ФК "Шахтар" відшкодувати їх".

За словами Палкіна, в даній ситуації Рінат Ахметов пішов назустріч компанії ENKA і дав згоду на збільшення суми раніше укладеного контракту на $50 млн. Незважаючи на те, що умовами договору передбачено, що його ціна є фіксованою і не підлягає збільшенню у зв"язку зі змінами вартості робочої сили, матеріалів або з інших приводів.

"Таким чином, у питанні відшкодування будь-яких витрат понад контрактних зобов"язань була досягнута остаточна домовленість і поставлена "жирна" крапка. Однак сьогодні ENKA порушила наявне угоду між сторонами і звернулася до суду, на які, з нашої точки зору, у них немає жодної об"єктивної причини", - сказав він.

За матеріалами news.liga.net

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" судитиметься з будівельниками "Донбас Арени"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути