четвер, 21 травня 2009 14:59

"Шахтар" - "Вердер" дивився кожен третій українець

"Шахтар" - "Вердер" дивився кожен третій українець

Фінальний поєдинок Кубка УЄФА, в якому донецький "Шахтар" з рахунком 2:1 переміг "Вердер" і завоював почесний трофей, подивилася рекордна кількість жителів України. Свідками перемоги "Шахтаря" в Україні стали 17,8 млн людей (населення країни - 46 млн людей).

Трансляція фінального поєдинку Кубка УЄФА на телеканалі "Інтер" з рейтингом 18,8% і часткою 52% (аудиторія 18+, міста 50 тис.+) є найкращим результатом серед всіх трансляцій клубних турнірів на українському телебаченні з 2004 року, тобто за всю історію дослідження телепереглядів в Україні.

Вищий показник був тільки у матчів Чемпіонату світу 2006 року в Німеччині за участю національної збірної.

Крім того, фінал транслювали на 63 країни світу. На гру отримали акредитації 660 журналістів, зокрема близько 120 фотографів.

В середу, 20 травня, донецький "Шахтар" у фіналі Кубка УЄФА здолав бременський "Вердер" . Матч проходив в Стамбулі на стадіоні "Шюкру Сарачоглу". На грі були присутні глава УЄФА Мішель Платіні та Президент України Віктор Ющенко.

Після перемоги у фіналі Кубка УЄФА над бременським "Вердером" "Шахтар" очолив рейтинг клубів УЄФА поточного сезону 2008/09.

За матеріалами Террикон, uaSport.net

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" - "Вердер" дивився кожен третій українець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути