пʼятниця, 09 січня 2009 10:23

"Шахтар" провів перше тренування у Новому році (ФОТО)
6

8 січня на СТБ "Кірша" відбулося дебютне в новому році відкрите тренування донецького "Шахтаря". У журналістів за традицією з"явилася можливість поспілкуватися з головним тренером "гірників". Мірча Луческу з ходу запропонував ставити питання.



- Розкажіть про можливі зміни у складі "Шахтаря"?

- Всі ті, хто були, залишилися. Плюс повернулися з оренди Кастільо, Фомін і Коротецький.

- Кастільо гратиме або він просто прибув тому, що був зобов"язаний це зробити?

- Кастільо готуватиметься з командою в нашому режимі. Він залишається в "Шахтарі".

- Розкажіть, будь ласка, про найближчі плани команди?

- До 15-го січня будемо тут, в Донецьку. Сподівалися, звичайно, що погода буде трохи краща. Тому тепер доведеться адаптуватися до того, що зараз на вулиці. Команду чекають дворазові тренування плюс поглиблений медогляд. 15-го січня вилітаємо до Іспанії, на Канарські острови, де братимемо участь в турнірі, який виграли два роки тому. Тоді був "Рапід", "Брондбю" і "Русенборг". Цього року будуть "Борусія" (Менхенгладбах), "Лас Пальмас", "Русенборг".



Ми проведемо 16 січня товариський матч з "Грасхоппером", 17-го, - з "Борусією" (Менхенгладбах), 19-го - з норвезьким "Молде", 20-го, - з "Лас Пальмасом" і 22-го - з "Русенборгом". Це що стосується ігор на Канарах. Потім звідти ми перелетимо до Валенсії, де продовжимо збір, який стане заміною турніру в Ізраїлі. Там буде чотири гри і у нас залишається ще матч з "Валенсією". 1 лютого ми повертаємося до Донецька.



Готуватимемося тут і, можливо, ще зіграємо дві гри в Туреччині. Не забуватимемо, що якраз в період першої декади лютого наші гравці роз"їжджаються по збірним. Коли вже всі повернуться, почнемо готуватися безпосередньо до гри з "Тоттенхемом". Поки що час початку матчу ми не встановили - залишилося тільки це. Так виглядатиме наша програма на найближчий час.

- Прослизнула інформація, що ви зіграєте з командою свого сина.

- Так, вони будуть теж в районі Валенсії. Можливо, гра відбудеться. Також, можливо, буде ще одна гра з "Віслою" (Краків) або з "Стяуа". Це ті команди, які ми змогли знайти для спарингу. З причини того, що турнір в Ізраїлі не відбудеться, природно багато команд вже верстали свої програми і було складно знайти партнерів для спарингів.

- Містер Луческу, за повідомленням французької преси, представники "Марселя" ще вчора прибули до Донецька з приводу Брандау. Вам відомо що-небудь?

- На даний момент ніякого контакту ні з ким з представників інших клубів по Брандау не було. Поки Брандау не розмовляв зі мною, не звертався особисто. Мені складно відповісти на це питання. Природно, ми знаємо про те, що він вже сім років тут і його бажання може бути зрозуміле. Але, природно, якщо це влаштовуватиме клуб. Говорилося і про інтерес "Рубіна" до нього. Поки офіційних пропозицій не було. Єдине, що можу сказати - у нього ще трирічний контракт. Нелегко йому буде перейти кудись, якщо умови не задовольнять клуб.

- А наскільки реальний інтерес "Вігана" до Левандовського?

- Про це я навіть не знаю і не можу коментувати.

- Тобто можна сказати, що склад команди поки збережеться?

- Всі гравці почнуть підготовку з командою. І після першої її частини ми визначимося, хто залишиться. Дуже багато людей, тридцять чоловік. Природно, деякі гравці будуть віддані в оренду. Нормально було б, щоб у нас залишилися 24 людини.

- Ви в Англії були на грі "Тоттенхема"?

- Ні.

- А коли плануєте?

- Подивимося. Це не означає, що ми за ними не стежимо, і що у нас немає інформації. Дуже рано ще їх дивитися. За місяць можуть відбутися зміни в цьому складі.

- Які завдання стоять у "Шахтаря" у Кубку УЄФА?

- Пройти якнайдалі. Зробити все по максимуму для того, щоб пройти якнайдалі! Багато хто говорив, що ми грали з другим складом "Барселони". Добре, що в суботу "Барселона" обіграла "Атлетіко" (Мадрид) на виїзді з рахунком 3:1, а в тій грі взяли участь сім гравців, які грали проти нас. Значить, не такий вже це був і другий склад.

Прес-служба ФК "Шахтар"
Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" провів перше тренування у Новому році (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути