субота, 21 лютого 2009 16:20

"Шахтар" оштрафують за бійку фанатів?

"Шахтар" оштрафують за бійку фанатів?
Приїзд до Донецька організованої групи вболівальників "Тоттенхема", звичайно ж, викликало підвищену увагу з боку правоохоронних органів, проте уникнути ексцесів, на жаль, так і не вдалося. Агресорами в даному випадку виступили не британці, чим вони славляться, а українські фанати. За кілька годин до початку зустрічі "Шахтар" - "Тоттенхем" на одній з вулиць міста група хуліганів (приблизно 30 чоловік) напала на чотирьох англійських фанів, однак їм вдалося вирватися з кола нападників і сховатися.

Які наслідки може мати цей неприємний епізод? Про це розповів заступник голови комітету професійного футболу ФФУ Віктор Дердо.

- Якщо в інтернеті з"явилася така інформація, то вона, швидше за все, буде відображена в рапорті делегата, - сказав Дердо.

- Судячи з усього, "Тоттенхем" подавав заявку на приїзд уболівальників, і у такому разі, як тільки вони ступили на українську землю, відповідальність за їх безпеку повинна нести Україна. Яке покарання може понести "Шахтар"? Фактично будь-яке, починаючи від грошового штрафу та закінчуючи дискваліфікацією стадіону. Ступінь покарання залежатиме від того, як ця сутичка буде описана в рапорті, але, на мій погляд, до максимально жорстких санкцій з боку УЄФА справа не дійде. Думаю, тепер до приїзду закордонних фанатів і до їх безпеки, у тому числі і за межами стадіону, місцеві правоохоронні органи відноситимуться з максимальною відповідальністю.

Нагадаємо, що матч у Донецьку між "Шахтарем" і "Тоттенхем Хотспур" закінчився з рахунком 2:0.

"СЭ", Оглядач

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" оштрафують за бійку фанатів?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути