Ексклюзиви
понеділок, 30 березня 2009 20:15

"Шахтар" не подужав турків

"Шахтар" не подужав турків

Донецький "Шахтар", який перебуває на тренувальному зборі в Туреччині, у товариському матчі зазнав поразки від місцевого "Сівасспора" з рахунком 2:4.

Це була друга гра гірників на турецькій землі. Нагадаємо, що у першій зустрічі "Шахтар" розписав мирову з "Істанбулспором" - 2:2. Тепер суперник був набагато серйозніший, "Сівасспорт" на даний час після 25-ти турів чемпіонату займає перше місце у турнірній таблиці, на очко випереджаючи "Бешикташ".

З самого початку гри ініціативу в свої руки взяли місцеві футболісти, які вже в перші 5 хвилин створили два гольові моменти. Однак рахунок у матчі відкрили футболісти ... "Шахтаря". Після розіграшу кутового Жадсон навісив у штрафну площадку й Єзерський, який підключився до атаки, розстрілює ворота - 1:0. А за дві хвилині рахунок став уже 2:0, коли Фомін скористався із передачі Вілліана.

Арбітр скасував гол "Шахтаря" через офсайд.

Після цього гола ініціативу перехопили уже гравці нашого клубу, однак одразу два голи влітають вже в їхні ворота. Протягом двох хвилин спочатку Йїлдіз, а згодом Да Сілва зі штрафного удару зрівнюють рахунок. І знову перевага на боці донеччан, які проводять одну атаку за другою. Луіс Адріано навіть забиває гол, проте арбітр відміняє його через офсайд. Команди вже подумки були в роздягальні, але на останній хвилині тайму Шуст не зумів зафіксувати м"яч після удару Каманана.

Отже, футболісти на перерву пішли за рахунку 3:2 на користь "Сівасспорта", показавши при цьому чудову гру в атаці, чого не скажеш про захист.

По перерві тренери донеччан одразу зробили дві заміни: на поле вийшли Вірт та Гладкий. Зі свистком арбітра матчу гірники ринули в атаку, нанесли декілька ударів в сторону воріт, однак суперники зловили їх в контратаці. Це Каманан після виходу сам-на-сам пробиває Вірта.

Решта гри пройшла в неперервних атаках чемпіона України. Двічі Луіс Адріано та Гладкий після виходу віч-на-віч не змогли переграти голкіпера турків. А в кінці гри навіть виникла невелика сутичка, коли у штрафній суперника жорстоко зіграли проти Гладкого. Свисток судді промовчав, а нападник українців залишив поле. Рахунок до закінчення матчу так і не змінився.

"Сівасспор" (Туреччина) - "Шахтар" (Україна) - 4:2(3:2)

"Шахтар": Шуст (Вірт, 46), Хюбшман, Іщенко, Федецький (Микицей, 57), Єзерський (Ковальов, 90), Дуляй(к), Жадсон (Полянський, 64), Ілсіньо, Вілліан (Вассура, 76), Луіс Адріано, Фомін (Гладкий, 46, Фомін, 83)

Голи: Йїлдіз (28), Да Сілва (29), Каманан (45,56) - Єзерський (11), Фомін (13).

За матеріалами turnir.com.ua

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" не подужав турків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути