Ексклюзиви
субота, 07 березня 2009 11:53

"Шахтар" - найскладніший суперник зі всіх можливих" - гравець ЦСКА

"Шахтар" - найскладніший суперник зі всіх можливих" - гравець ЦСКА

Елвер Рахиміч завоював з ЦСКА всі трофеї клубу в новітній історії. Всього їх у боснійського півзахисника одинадцять - три чемпіонські титули, чотири Кубки Росії, три Суперкубки і Кубок УЄФА. Сьогодні значний список може поповнитися.

- Матч буде важкий, - вважає Елвер Рахиміч. - Розігрується престижний трофей, і завоювати його хочеться кожному з суперників. Ми начебто набрали непогану форму, але і "Рубін" дуже сильний. У першому матчі сезону казанці напевно захочуть підтвердити реноме діючого чемпіона. Минулого року команда багатьох здивувала, але тепер ставлення до неї буде зовсім інакше.

- Говорять, утриматися на вершині важче, ніж підійнятися на неї.

- Це дійсно так. Ми з ЦСКА теж пройшли через випробування успіхом. Тепер це належить зробити "Рубіну", який став головною сенсацією попереднього сезону. Вважаю, чемпіонами Росії казанці стали заслужено. Хоч би тому, що набрали більше всіх очок.

- У другому колі армійці зробили спробу наздогнати "Рубін", але все таки задовольнилися срібними медалями.

- У нашій ситуації це був далеко не найгірший варіант, оскільки в якийсь момент ми скотилися в середину таблиці. У результаті ж ЦСКА вирішив головну задачу, завоювавши путівку в груповий турнір Ліги чемпіонів. А досягти успіху в "золотій гонці" у нас спочатку шансів майже не було: дуже багато очок розгубили в першому колі. Але восени наша команда грала здорово, це факт. Виступали б так весь сезон - напевно зайняли б перше місце.

- Схоже, ви знов стали основним гравцем стартового складу ЦСКА. В усякому разі, обидві гра з "Астон Віллою" почали з перших хвилин. У Бірмінгемі в парі з Алдоніним, в Москві - з Шемберасом. З ким зручніше?

- Мені комфортно поряд з будь-яким з них. Разом ми провели безліч матчів, взаєморозуміння відлагоджено до дрібниць.

- У 1/8 фіналу Кубка УЄФА армійці зустрінуться з "Шахтарем". Що можете сказати про донецьку команду?

- На мій погляд, нам дістався найскладніший суперник зі всіх можливих. У "Шахтаря" відмінний склад і серйозний досвід міжнародних матчів. Пройти в чвертьфінал буде неймовірне важко. Але вже якщо ми це зробимо, можна буде задуматися про можливий виграш трофея. Ніколи не забуду, як радів чотири роки тому, коли ЦСКА завоював Кубок УЄФА. Був би зовсім не проти повторити той успіх.

За матеріалами СЭ

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" - найскладніший суперник зі всіх можливих" - гравець ЦСКА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути