четвер, 21 січня 2010 10:25

"Шахтар" купить 17-річного "Тимощука" в Абрамовича

"Шахтар" купить 17-річного "Тимощука" в Абрамовича

"Шахтар" ось-ось оформить перехід півзахисника юнацької збірної Росії Романа Ємельянова. 17-річний хав з клубу третього російського дивізіону "Тольятті", який проходив стажування в "Челсі", потрапив у поле зору гірників у 2009-му на турнірі в Угорщині.

А в січні на Меморіал Гранаткіна до Пітера постежити за ним їздив тренер дубля "Шахтаря" Ігор Леонов. Після повернення він переконав керівництво клубу почати переговори про придбання таланту. Вже через кілька днів Роман був у Донецьку, пройшов медогляд і з дублерами "Шахтаря" відправився на збір до Туреччини.

"Принципова домовленість і з ним, і з його клубом досягнута, - розповіло джерело в "Шахтарі". - Дізнавшись, який клуб ним зацікавився, хлопець відразу сказав: "Так". Але треба ще все підкріпити паперами. Керівництво клубом "Тольятті", де він зараз виступає, здійснює Фонд Абрамовича "Національна академія футболу". Останнє слово - за ними. Все вирішиться протягом тижня".

"Його беруть під першу команду, - додало джерело. - Ємельянов грає опорного хава. Козирі - відбір м"яча, гра на перехопленнях, точний перший пас. Хлопець достатньо високорослий (майже 1,90 м), непоганий у грі на "другому поверсі", з хорошою швидкістю, ударом з обох ніг. Отакий клон Тимощука. Хоча зовні більше схожий на Романа Павлюченка".

Поки про ухвалення Ємельяновим українського громадянства, як про це повідомили російські ЗМІ, розмова не йде. У будь-якому випадку, заявити його на офіційні ігри "Шахтар" зможе лише з нового сезону. З іноземцями до 18 років (Ємельянову 18 стукне 8 травня), трудову угоду укладати не можна.

За матеріалами Сегодня

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" купить 17-річного "Тимощука" в Абрамовича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути