понеділок, 21 грудня 2009 17:49

"Шахтар" і ще п"ять клубів змагаються за "нового Едіна Джеко"

"Шахтар" і ще п"ять клубів змагаються за "нового Едіна Джеко"

"Шибеник" ніколи не був в числі лідерів хорватського клубного футболу, але цього року він виступив фантастично і після першої половини сезону ділить друге-третє місце в турнірній таблиці після абсолютного гегемона - загребського "Динамо". Такі результати рядової команди пов"язують з грою боснійського форварда Ерміна Зеца.

Ще недавно його ім"я було відоме вузькому колу фахівців, але швидкий прогрес і талант змусили про нього говорити за межами Хорватії. У цій країні звикли швидко експортувати футбольні "зірочки", що тільки спалахнули, тому напевно Зец взимку залишить"Шибеник".

Питання тільки куди. У пріоритеті Західна Європа, а кандидатів вистачає. "Ганноверу" дуже потрібний фланговий форвард, також за 21-річним боснійцем стежать "Вердер", дортмундська "Борусія" і "Гамбург". Недавно в боротьбу за Зеца включився французький "ПСЖ". Парижани відчайдушно шукають лівого вінгера, який уміє забивати м"ячі. Поль Ле Гуен так і не знайшов заміну Ротену, який влітку залишив ПСЖ.

Трансферна ціна боснійця близько 3 млн. євро, при тому, що всього два з половиною роки тому він перейшов в "Шибеник" за 100 тисяч. Після закінчення останньої перед перервою гри він попрощався з фанатами "Шибеника", що є вірною ознакою трансферу. У загребському "Динамо" зробили спробу провести переговори з керівництвом "Шибеника", але їх пропозицією була знехтували. Хорватська преса пише про інтерес з боку донецького "Шахтаря", представники якого повинні незабаром прибути в Шибеник.

Цього сезону Зец в чемпіонаті Хорватії забив 8 м"ячів і віддав чотири гольові передачі. 21-річний талант вже дебютував в національній збірній Боснії і Герцеговини, і в його країні вважають, що якщо він перейде в бундеслігу, то може повторити фурор, який влаштував Едін Джеко.

За матеріалами Террикон

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" і ще п"ять клубів змагаються за "нового Едіна Джеко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути