Ексклюзиви
понеділок, 21 вересня 2009 16:35

"Рено" отримало два роки умовно, а Бріаторе - довічну дискваліфікацію

"Рено" отримало два роки умовно, а Бріаторе - довічну дискваліфікацію

Сьогодні Всесвітня рада з автоспорту ФІА розглянула справу про аварію Нельсона Піке-молодшого на Гран-прі Сінгапуру 2008 року.

Розглянувши обставини, Рада ФІА ухвалила рішення дискваліфікувати "Рено" до кінця 2011 року умовно. Це означає, що дискваліфікація набуде чинності, якщо команда в найближчі два роки буде визнана винної в порушенні статті 151с Міжнародного спортивного кодексу, повідомляє офіційний сайт Федерації.

Колишній керівник "Рено" Флавіо Бріаторе довічно усунений від чемпіонатів під егідою ФІА, а головний інженер команди Пет Сімондз позбувся можливості працювати протягом п"яти років. Крім того, пілотам, чиїми справами займається Бріаторе, доведеться змінити менеджера, інакше вони позбудуться суперліцензії.

Нагадаємо, що бразильський пілот, звільнений з команди "Рено" після етапу в Угорщині в липні цього року, стверджує, що перед початком нічної гонки в Сінгапурі керівник "Рено" Флавіо Бріаторе і головний інженер команди Пет Сімондз запропонували йому зробити умисну аварію на 14-му колі в 17-му повороті траси. Піке-молодший, контракт якого на 2009 рік ще не був підписаний, погодився.

В результаті аварії Піке-молодшого хід Гран-прі Сінгапуру був перерваний появою машини безпеки, що дозволило його напарникові по "Рено" двократному чемпіонові світу Фернандо Алонсо виграти першу гонку команди в сезоні-2008.

Флавіо Бріаторе і Пет Сімондз минулого тижня залишили "Рено".

Тим часом, президент команди "Рено" Бернард Рей заявив, що французька компанія ухвалює рішення Всесвітньої ради з автоспорту, і від імені автоконцерну приніс вибачення спортивній громадськості.

"Ми шкодуємо про те, що сьогодні команді довелося стати перед Радою. Минулого тижня ми поінформували ФІА про те, що не збираємося протестувати проти звинувачень і приймемо всі можливі покарання у зв"язку з аварією в Сінгапурі. Ми негайно прийняли необхідні заходи всередині команди.

"Рено" повністю ухвалює рішення Ради. Ми хотіли б вибачитися перед громадськістю "Формули-1" за ці неприйнятні дії. Сподіваємося, що незабаром зможемо забути про цей епізод і концентруватися на майбутньому. Подальша інформація буде опублікована в найближчий день", - цитує Рея Autosport.

За матеріалами Sports.ru.

Зараз ви читаєте новину «"Рено" отримало два роки умовно, а Бріаторе - довічну дискваліфікацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути