понеділок, 25 жовтня 2010 11:46

"Рейтинг України не зовсім бездоганний, так хочуть підірвати ще більше" - Заваров

"Рейтинг України не зовсім бездоганний, так хочуть підірвати ще більше" - Заваров

Україна підготується і проведе Євро-2012, а серйозні звинувачення повинні бути підкріплені не менш серйозними доказами. Таку упевненість висловив екс-наставник київського "Арсеналу" і радник віце-прем'єра з питань Євро-2012 Бориса Колесникова Олександр Заваров, коментуючи Gazeta.ua заяву члена ради директорів Футбольної асоціації Кіпру Спіроса Марангоса про п'ять українських чиновників, які нібито брали участь в корупційних аферах і отримали € 11 млн за підтримку українсько-польської заявки.

- Він може говорити що завгодно, без доказів це пустий струс повітря, - говорить Олександр Анатолійович. - Треба вислухати цю людину, що він може довести. А поспішні безпідставні твердження ні до чого.

- Чи не здається дивним, що подібні заяви звучать зараз, коли затверджено календар чемпіонату і об'єкти увійшли в початковий графік підготовки?

- Швидше за все, там проблема взаємозв'язку ФІФА та УЄФА. Рейтинг України не зовсім, скажімо так бездоганний, так хочуть підірвати його ще більше. Не знаю, правда, кому це потрібно, коли вже марно щось робити, тим більше без пред'явлення доказів.

- З Мішелем Платіні з цього у Вас розмови не було?

- Ніякої, тим більше, що нема про що. Ми ж дорослі люди. Ви ж розумієте, в яке становище можна потрапити, висловлюючи жаль або починаючи про щось розпитувати. Просто все буде виглядати нерозумно без юридичних обгрунтувань. Це як у ситуації "Карпати" - "Металіст": хтось щось там сказав і пішло поїхало. Або, он, як Рабинович про мене. Очорнити можна будь-яку людину, але за це треба буде відповідати. Якщо людина хоче зробити собі рекламу, може говорити що завгодно. Але коли її притягнуть до відповідальності, вона повинна бути у всеозброєнні і при цьому залишатися мужиком, сказати: "Так, я хотів пожартувати" і т.д.

- Далекосяжні наслідки цього скандалу для Євро-2012 можливі?

- Думаю, нічого не буде. Україна підготується, вона вже фактично готова і проведе чемпіонат Європи.

- Борис Колесніков з Вами щось говорив з цього приводу?

- Ні, нічого.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Рейтинг України не зовсім бездоганний, так хочуть підірвати ще більше" - Заваров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути