четвер, 10 лютого 2011 12:35

"Реал" ушосте поспіль визнаний найбагатшим клубом Європи

"Реал" ушосте поспіль визнаний найбагатшим клубом Європи

Мадридський "Реал", "Барселона" і "Манчестер Юнайтед" залишилися лідерами списку найбагатших клубів Європи. Такі результати щорічного дослідження аудиторської компанії Deloitte - The Football Money League 2011. "Реал" очолив таблицю в шостий раз підряд.

Усі лідери списку в сезоні 2009/10 змогли істотно збільшити свої доходи. Так, мадридський суперклуб наростив виручку з 401 до 439 мільйонів євро, "Барселона" - з 366 до 398 мільйонів, а "МЮ" - з 327 до 349 мільйонів.

У першу п'ятірку також увійшли мюнхенська "Баварія" (323 мільйона) і лондонський "Арсенал" (271 мільйон). Змін в розташуванні п'ятірки найбагатших клубів не відбулося.

У двадцятці Deloitte з'явилося декілька новачків, включаючи мадридський "Атлетіко", "Штутгарт" і бірмінгемська "Астон Віллу". Вони зайняли місця дортмундської "Боруссії", бременського "Вердера" і "Ньюкасл Юнайтед".

Найбільше в двадцятці клубів з англійської прем'єр-ліги - сім. Крім того, у списку присутні по чотири італійських і німецьких команди, три іспанських і дві французьких. Клуби, які не становлять "велику п'ятірку" європейських футбольних чемпіонатів, в топ-20 не входять. На підступах до неї розташувався всього один клуб зі слабших національних турнірів - лісабонська "Бенфіка", яка посіла за доходами 26-е місце.

У цілому 20 провідних клубів змогли збільшити свої доходи в сезоні 2009/10 до рекордного показника в 4 мільярди євро. Варто відзначити, що ця статистика враховує тільки виручку від операцій і залишає за дужками одноразові доходи, зокрема, гроші від трансферів.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «"Реал" ушосте поспіль визнаний найбагатшим клубом Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути