вівторок, 02 вересня 2008 10:49

"Протасов повинен був залишитися, а ось Луческу пора піти"

Відомий у минулому форвард Олег Саленко висловив свою думку щодо роботи тренерів деяких українських клубів.

"Протасов повинен був залишатися в "Дніпрі" і працювати далі, але йому не вистачило довіри керівництва клубу, - висловив свою думку Олег Саленко. - Я Олега знаю дуже добре - він людина абсолютно неконфліктна, хотів зробити команду, але люди думають по-іншому. Вважаю, що цю ситуацію створили керівники "Дніпра" - Протасов не хотів бачити у себе у складі тих гравців, яких вони купували. Це проблема багатьох клубів, в яких президенти, не розуміючись у футболі, намагаються зробити, як вони вважають за потрібне. Протасов, звичайно, хороший фахівець і дуже грамотна людина, тому я не дивуюся, що відразу після його відставки з "Дніпра" до нього з"явився інтерес з боку команд-учасників єврокубків. Залишаюся при думці, що відставка Олега - це втрата для "Дніпра".

Коли Адвокаату, тренеру "Зеніта", принесли відеокасету з записом того, як проводять вільний час гравці його команди за два дні до гри в нічному клубі, він її просто викинув. "Мені важливий результат" - відрізав голландець. І я вважаю, він правильно вчинив. А в "Дніпрі" пропонують вболівальникам "стукати" на гравців. Ну і де зараз "Зеніт", а де "Дніпро"?

Чекаю не дочекаюся моменту, коли Луческу піде з "Шахтаря". Я бачу проблему в тому, що президент "Шахтаря", Рінат Ахметов - людина слова. Він сказав, що Луческу працюватиме до кінця контракту. Може, він вже розуміє, що краще було б, щоби тренер залишив Донецьк, якщо команда показує такі результати в чемпіонаті України. Та все ж я вважаю, що Ахметов прийме те рішення, яке важливіше для розвитку своєї команди. Луческу вичерпав собе ще рік тому і я не думаю, що це гравці "плавлять" тренера, хоча він і не має у них авторитету. Моя думка: Луческу не має права тренувати "Шахтар", команду, яка на щось претендує, і звинувачувати при цьому у всіх гріхах суддів, та кого завгодно... Щоб зробити з "Шахтаря" справжню команду, потрібний культурний тренер і грамотний фахівець.

Питання з тренером "Таврії" Фоменком - це закулісні ігри. Якщо людина хоче піти - хай йде і не треба його тримати. Я не знаю, звідки взялася інформація про те, що його хтось просив залишитися в команді. Кримчани зможуть піднятися в таблиці, якщо в команду прийде грамотний тренер.

А в Маріуполі керівництво клубу повинне розібратися, що їм треба. Так як зараз там потрібні не тренери, а просто ті люди, які виконають волю керівництва.

Взагалі в українському футболі зараз ситуація саме та, яку ми самі заслужили. У нас тасуються одні і ті ж тренери, а результат той же. Я, до речі, про це кричу вже два роки. У нас же немає футболу і соромно стає! Потрібно, щоб тренер, який приходить в команду, і відповідав за результат. А не коли людину зверху поставили і все. Поки ця ситуація не зміниться - у нас футболу не буде".

Сегодня
Зараз ви читаєте новину «"Протасов повинен був залишитися, а ось Луческу пора піти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути