понеділок, 10 серпня 2009 09:55

"Прагнутиму і далі тримати марку" - Тимощук

"Прагнутиму і далі тримати марку" - Тимощук

- Які перші враження від бундесліги?

- Гра була важкою, боротьба на полі йшла неабияка. Суперники діяли дуже уважно, прагнули накривати всіх наших вільних гравців, небезпечно атакували. Але, не дивлячись на це, "Баварія" повинна була перемагати - і за класом, і за рівнем гри. Шкода, що втратили два очки. Проте, хоча я вийшов на заміну тільки в кінці, все одно приємно, що вдалося дебютувати в бундеслізі.

- Яке завдання дав вам Луї ван Гаал?

- Нічого особливого не сказав. Я повинен був грати на своїй позиції і виконувати звичну роботу. Думаю, справився.

- Не турбує, що в Німеччині ви опинилися в незвичній ролі запасного?

- Це не дуже приємно, але не страшно: потрібно шукати вихід з будь-якого становища. Професіоналу залишається працювати, що я і роблю на тренуваннях і в матчах, в яких мені довіряють вийти на поле. Прагнутиму і далі тримати марку, залишатися на своєму рівні.

- На вашій улюбленій позиції опорника ван Гаал робить ставку на іншого голландця, капітана команди ван Боммеля. Як оцінюєте свої перспективи на потрапляння в стартовий склад?

- Поживемо - побачимо. Ніколи не боявся конкуренції. Звичайно, не чекав, що опинюся в подібній ситуації. Хотілося б грати на улюбленому місці, де, на мій погляд, можу принести команді більше користі. Повторю: потрібно багато працювати.

- Як у вас складаються стосунки з ван Боммелем за межами поля?

- Нормально, як і з іншими. Жодних проблем у спілкуванні з новими партнерами немає.

- А те, що "жовта" преса, що встигла охрестити вас "пітерським Бекхемом", з перших днів невідступно стежить за кожним вашим кроком у Мюнхені, не дратує?

- Пишуть і насправді багато, і не тільки в Німеччині. Часто дізнаюся про себе абсолютно незрозумілі речі. Наприклад, нібито я сказав, що шанувальники "Баварії" набагато кращі за фанатів "Зеніта" і "Шахтаря". Але я ніколи не забуду вболівальників команд, за які грав раніше. Те, як мене проводжали в Санкт-Петербурзі, дорого коштує! Дуже радий, що є можливість через "СЭ" звернутися до рідних фанів. Хочу передати всім уболівальникам Донецька і Санкт-Петербурга, що дуже їх поважаю. Величезний їм привіт! А що стосується бульварних газет, ви ж розумієте: п"ятдесят відсотків інформації не відповідає дійсності. Я сам на це уваги не звертаю, але, напевно, багато хто вірить такій писанині. Сказав би їм: читаючи, думайте і відкидайте непотрібне. Адже цілком можна відфільтрувати те, чого не може бути.

Спорт-Экспресс

Зараз ви читаєте новину «"Прагнутиму і далі тримати марку" - Тимощук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути