Ексклюзиви
понеділок, 01 червня 2009 09:59

"Поразка від "Ворскли" може кинути тінь на завоювання Кубка УЄФА" - Луческу

"Поразка від "Ворскли" може кинути тінь на завоювання Кубка УЄФА" - Луческу

На післяматчевій прес-конференції головний тренер "гірників" Мірча Луческу проаналізував поразку своєї команди у фіналі Кубка України.

- Спершу хотів би привітати "Ворсклу" із завоюванням Кубка України. Вони зіграли так, щоб досягти результату, і у них це вийшло. Дуже організована, агресивна команда була на полі, з великою самовіддачею. Суперники деколи жертвували своїм здоров"ям. За це "Ворскла", напевно, заслужила того, щоб виграти Кубок.

Можливо, завдання їм полегшило ще і те, що наша команда подумала: достатньо тільки вийти на поле для того, щоб виграти гру. Після завоювання Кубка УЄФА аж надто багато агентів оточили нашу команду зі всілякими пропозиціями як від грандів європейського футболу, так і від скромніших клубів. У бажанні виграти Кубок України ми не змогли піднятися на той рівень, який був у "Ворскли". А коли захотіли - природно, вже було пізно.

Що стосується аналізу гри, то, звичайно, ми його зробимо потім з нашими гравцями. Я говорив, що поразка у фіналі Кубка України може кинути тінь на завоювання Кубка УЄФА. За великим рахунком "Ворскла" реалізувала єдиний момент, дуже добре використовувала контратаку, коли забивався гол. У нас же, на жаль, спочатку Гладкий, а потім і Селезньов практично нічого не зробили на полі.

Це все-таки був фінал Кубка України. Напевно, вони повинні були себе показати. Що ж до гравців "Ворскли", то однозначно найкращим був Маркоскі, який створив нам дуже багато проблем в середині поля. Суперники спочатку забили, а потім дуже організовано зіграли в обороні, і майже нічого не дали нам створити біля своїх воріт.

Скажу пару слів про суддю. Ще раз повторю: ігри такого рангу повинні судити іноземні арбітри. Ми поки що не аналізували момент з вилученням Фернандіньо. Не думаю, що він ударив суперника. Були деякі моменти симуляції, на які, можливо, і клюнув арбітр.

Плюс те, що суддя додав тільки дві хвилини. Адже було видлучення, що викликало велику паузу. Було п"ять замін плюс багато виходів лікарів на футбольне поле. Тому, думаю, зовсім не відповідають ці дві хвилини тому, на скільки часу потрібно було продовжити гру.

- Пане Луческу, наступає літнє міжсезоння, час трансферів. Чи будете ви говорити з президентом клубу про придбання нових футболістів і, можливо, вже визначилися з футболістами, які можуть залишити команду?

- На сьогоднішній день ідея нашого президента полягає в тому, щоб зберегти кістяк команди. Щодо придбань - у нас ще є час подумати над цим. Подивимося, можливо, і придбаємо одного-двох виконавців. А ось що стосується потенційних кадрових втрат, то 29 футболістів в першій команді, напевно, дуже багато. Думатимемо і над цим питанням.

Після завоювання Кубка УЄФА претензії до нас як до команди виросли, тому деякі позиції необхідно підсилювати. Але в той же час, якщо поступлять пропозиції деяким нашим гравцям від європейських грандів, потрібно буде добре подумати. Тому що, якщо ми залишимо футболіста у себе, можливо, з ним непросто буде працюватиме надалі. Останнім часом відчувався тиск з боку агентів деяких гравців. Цей момент пройде, хлопцям головне зараз добре відпочити, а потім готуватимемося до наступного сезону.

На жаль, у нас багато дуже молодих футболістів - після перемоги в Стамбулі це було помітно, ейфорія у деяких досі не пройшла. Але я думаю, що з відпустки гравці повернуться зовсім іншими.

- Склалося враження, що Олексій Гай в першій половині матчу був одним з найкращих на полі. Хотілося б дізнатися причину його заміни.

- Напевно, ми з вами по-різному дивимося на деякі речі. У сьогоднішньому матчі на Олексії сповільнювався перехід команди від оборони до атакуючих дій. Це дозволяло суперникові встигати "сідати" на свою половину поля. Зараз можна сказати, що з перших хвилин зустрічі потрібно було випускати на поле Вілліана, але я не розраховував, що ми пропустимо першими, а потім буде вилучений з поля наш футболіст.

Виходячи з сьогоднішнього стану Гладкого, думаю, що я допустив помилку, випустивши двох форвардів. До того ж сьогодні не вистачало Ілсіньо, який може обіграти один в один.

- Можливо, ця поразка якимсь чином мотивуватиме футболістів "Шахтаря" і команда виграє Суперкубок УЄФА?

-У матчів з "Ворсклою" і "Барселоною" немає абсолютно нічого спільного. Я не бачу зв"язку між ними.

- Пане Луческу, кого зі своїх підопічних ви можете виділити по грі?

- Я задоволений Томашем Хюбшманом, Сашею Кучером. Не тому, що вони дуже добре зіграли в обороні, а тому, що було видно велике бажання. Від цих гравців виходила якась енергетика.

- Ви говорили про можливе посилення деяких позицій, про які позиції йшла мова?

- Зараз не час і не місце обговорювати це. Необхідно все добре обдумати.

Прес-служба ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «"Поразка від "Ворскли" може кинути тінь на завоювання Кубка УЄФА" - Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути