вівторок, 14 липня 2009 09:47

"Поради Алієва прибережу до фіналу Ліги Чемпіонів" - Газзаєв

"Поради Алієва прибережу до фіналу Ліги Чемпіонів" - Газзаєв

Перший офіційний матч на посту головного тренера київського "Динамо" для Валерія Газзаєва закінчився не просто перемогою - виграшем Суперкубка України. Чому гра з полтавською "Ворсклою" вийшла настільки важкою (кияни перемогли в серії післяматчевих пенальті - 4:2), чи сподобалося йому в Сумах і які поради він отримав від Олександра Алієва - про все це тренер розповів в інтерв"ю "Советскому спорту".

- З переможним почином, Валерію Георгійовичу!

- Спасибі. Радий, звичайно, що "первый блин не вышел комом".

- Адже міг - "Ворскла" до останнього билася.

- Це був справжній кубковий матч. А в таких зустрічах не буває ні аутсайдерів, ні фаворитів. Суперники з перших же хвилин показали, що вийшли на поле не хлопчиками для биття. Ми, звичайно, прикладали максимум зусиль, але "Динамо" сьогодні зазнає певні труднощі з кадрами. Травми низкою йдуть! Так, на полі в Сумах не змогли вийти відразу 8 гравців основного складу. По ходу матчу сильний удар отримав ще і Алієв - я вимушений був його замінити...

- З ЦСКА ви неодноразово брали участь в розіграші Суперкубка Росії, і всі ці матчі проводилися в Москві. А тут гра відбулася не в столиці, а в провінційному місті - Сумах. Для вас це мало яке-небудь значення?

- Абсолютно ніякого. По-перше, був дотриманий нейтралітет. По-друге, в Києві матч, напевно, не викликав би такого інтересу. У Сумах же, де я був уперше, і глядачів зібралося багато, і стадіон приємно здивував, і поле було хорошої якості...

- Замінений Алієв про щось вам говорив перед серією пенальті.

- Після гри хтось поцікавився - чи не підказував він мені, хто і в якій послідовності битиме 11-метрові? Ні, хлопці і без Алієва чудово знали, хто підійде до "точки". А якщо навіть Олександр і давав мені якісь поради, то я все одно залишу їх у секреті. Хтозна, чи не стануть в нагоді вони нам у фіналі Ліги чемпіонів? - сміється.

- Де, до речі, футболісти вище підкидають з нагоди перемоги - в Росії або в Україні?

- Мене після гри не гойдали, якщо ви про це. Отже і порівнювати нічого.

- Питання трансферного характеру. Дуже багато розмов зараз про Шевченка. Ви дійсно сподіваєтеся повернути його в "Динамо"?

- Хотілося б. Відкрию один секрет. З Андрієм я познайомився ще навесні 1996 року, коли він у фіналі Кубка Співдружності забив єдиний м"яч. Після гри я запросив його в "Аланію", хоча і розумів, що надій мало. Шевченко ввічливо відмовився, але добрі відносини між нами збереглися. Зараз же у Андрія, як відомо, діючий контракт з "Челсі". І чим все закінчиться, можливо, він і сам не знає.

- Президент "Динамо" Ігор Суркіс із цього приводу сказав, що якщо Андрій повернеться до Києва, то отримає постійне місце в складі, а надалі може очолити команду як тренер.

- Під обіцянкою президента гарантувати Андрію постійну ігрову практику підписуюся. Скажу більше - такі великі футболісти, як Шевченко, приносять величезну користь не тільки в матчах, але і на тренуваннях. Партнери обов"язково чомусь вчаться у зірок і самі додають в майстерності. Словом, я дуже хочу, щоб нам з Андрієм все-таки вдалося попрацювати разом.

Зараз ви читаєте новину «"Поради Алієва прибережу до фіналу Ліги Чемпіонів" - Газзаєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути