Ексклюзиви
середа, 19 травня 2010 14:48

"Подібні хитрощі в останній раз спостерігав у Рональду" - Коваль

Як вже повідомлялося, Міжнародний комітет футбольних асоціацій (IFAB) вніс зміну до правила пробиття пенальті, яке набуде чинності з 1 червня 2010.

Тепер гравцю, що пробиває удар заборонено робити обманні рухи з метою заплутати суперника після закінчення розбігу до м'яча.

Gazeta.ua поцікавилася ставленням до даного нововведення голкіперів столичного "Арсеналу" Віталія Реви і запорізького "Металурга" Максима Коваля.

"Це чудово, - не приховував свого задоволення воротар київського "Арсеналу". - Тому що все-таки неправильно, коли гравець, вже зупинившись і перебуваючи перед самим м'ячем починає робити якісь фінти. Внаслідок чого у голкіпера фактично немає шансів виграти дуель".

"Разом з тим, я вже не перший рік у футболі і як правило знаю манеру різних гравців бити 11-метрові. Але усіх все-одно не вивчиш. Я часто обговорював цю проблему з багатьма своїми тренерами, і наші думки фактично збігаються".

"Подібний прийом мені в останній раз довелося спостерігати у виконанні Кріштіану Рональду, - говорить Максим Коваль. - Що ж стосується зміни в правило, то, на мій погляд, звичайно воротареві буде легше".


"Тим не менше, пенальті був і залишається лотереєю, де шанси п'ятдесят на п'ятдесят. І на першому місці тут виступає і буде виступати інтуїція голкіпера."

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Подібні хитрощі в останній раз спостерігав у Рональду" - Коваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути