Ексклюзиви
вівторок, 05 серпня 2008 11:51

"Перехід Тимощука в "Спартак" нереальний" - Сарсанія

Радник президента "Зеніту" з трансферних питань Костянтин Сарсанія розповів про подробиці переговорів "Зеніту" з "Тоттенхемом" про перехід Аршавіна, і відкрив причини, через які Тимощук не перейде в "Спартак".

Зараз на численних гостьових і уболівальницьких форумах обговорюються імена вірогідних новачків "Зеніту", і зокрема Смолярека з "Расинга".

Я поки не готовий назвати його ім"я. Почекайте трохи, і я його самого оприлюдню. Поки в переговорному процесі дуже багато нюансів, які необхідно вирішити. Все вирішиться на днях.

- Зараз ходять розмови про перехід Тимощука в "Спартак", причому нібито вже ведуться переговори. Наскільки реальний перехід капітана "Зеніту" в стан один з головних суперників пітерців в чемпіонаті?
Абсолютно нереальний. Зробити пропозицію може будь-який клуб, але у Толі контракт з "Зенітом", до того ж він хоче грати в Пітері і, наскільки знаю, задоволений своїми умовами. Та й клуб не збирається розлучатися з ним. Тимощук - один з лідерів нашої команди. Попереду друге коло чемпіонату, старт в Лізі чемпіонів, де футболіст такого рівня, як у Анатолія, буде дуже потрібний.

- Чи правда, що в контракті Тимощука є пункт, згідно якому якщо якась команда заплатить 10 мільйонів євро, то футболіст повинен перейти в новий клуб?
Ні, це нісенітниця. Такого пункту в контракті немає.

- Проясните ситуацію з приводу переходу Андрія Аршавіна в "Тоттенхем"? Чи продовжуються переговори між клубами про перехід Андрія?
Тут варто сказати, що всі новини про перехід Андрія ми з Діком Адвокатом з газет дізнаємося (сміється). Ми ніяких переговорів не ведемо. Їх, може, президент нашого клубу веде? Але ми з паном Дюковим спілкувалися днями, він нічого не говорив, думаю, якби угода була підписана, я був би в курсі справ. Отже інформація, яку повідомила англійська газета, не відповідає дійсності.

- У одному з інтерв"ю ви говорили, що англійці пропонують 20 мільйонів євро за Аршавіна. Тоді звідки узялася ця сума?

- Річ у тому, що офіційних пропозицій з боку "Тоттенхема" не було. Але ми розмовляли з його представниками, які повідомили, що 20 мільйонів, - це така планка, на рівні якої вони можуть вести переговори. Все це на рівні неофіційних пропозицій. Як я говорив, спочатку ми оголосили, що переговори починатимемо з суми 25 мільйонів євро. Яка вартість трансферу вийде у результаті, сказати складно.

- Але "Тоттенхем" - клуб не європейського топ-рівня, в тій же Лізі чемпіонів не грає, на відміну від "Зеніту", наприклад. Чи піде туди Андрій?
"Тоттенхем" - один з найпопулярніших британських клубів. Якщо брати традиції, кількість вболівальників, то це, безумовно, клуб топ-рівня. Отже я думаю, це хороший варіант.

"Чемпіонат.Ру"

Зараз ви читаєте новину «"Перехід Тимощука в "Спартак" нереальний" - Сарсанія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути