неділя, 29 листопада 2009 16:07

"Не відчули рівень єврофутбола" - Заваров

"Не відчули рівень єврофутбола" - Заваров
Тренер "Арсенала" Олександр Заваров, як завжди, був багатослівний, заплутаний, але, все-таки, цікавий.

Напевно глядачам гра сподобалася, хоч і по важкому полю грали. Поле є - яке є. Перший тайм ми домінували і мали декілька моментів - не використовували, вийшли і забили м"яч у другому таймі, але це наша хвороба. Забили і відійшли назад, лише б відбиватися. Був ще один момент, коли Данилов прострілював, але... Коли вся команда відходить назад, потім пропускає два м"ячі - складно перебудуватися і атакувати. Не можу сказати, що здалися без боротьби, але...

"Металіст" - хороша команда, ще і три найкращі гравці не грали. Ми ж не використали свої шанси. Повторюся, складно ми виходимо після перерви на матчі збірних, не можемо спіймати гру, в яку можемо грати. Начебто гравці ті ж, віддача на тренуваннях, психологічний стан... Гра забута, у нас попереду дві гри з командами, з яким важче грати ніж з "Металістом" або "Динамо", менше класних гравців, вища самовіддача - футбол буде не "яскравий" , а трудовий. У цей час на таких полях знадобляться хлопці, які зможуть проявити себе і довести, навіщо вони знаходяться в "Арсеналі".

Я не шукаю собі виправдань, ми програли "Металургу" на виїзді, команді-учаснику єврокубків. "Металіст" теж грає в Лізі Європи - не можу звинуватити когось. Ми не відчули рівень єврофутбола, який відчувають наші суперники. До того ж, не щастить нам в більшості моментів. Я не бачу людей, які не хочуть досягти результату, але футбол є футбол.

Перемога "Металіста" - по грі?

Думаю, нічийний результат був би по грі. Обидві команди заслужили по очку. Команда, яка забиває і лякається, що веде в рахунку - це неправильно.

Мазілу надовго випав?

Хороше запитання. Наша атакуюча міць без Мазілу не така, яка могла б бути. Думаю, на наступну гру він буде готовий. Зараз у нього дружина народжує, він у Румунії, я його відпустив.

У команді є проблема психології, як ви боретеся з цією проблемою, змушуєте їх грати до кінця?

У першу чергу, їх повинні переконувати грати результати. Ми грали і вигравали у колючих команд, а тут ця перерва, матчі з суперниками високого класу. Щоб перемагати, треба виробити почуття переможця, а для цього треба вигравати частіше.

Два м"ячі створив Олійник, який грав за "Арсенал"...

Шкода, що він пішов. Але я за нього радий, що він перейшов і грає на високому рівні в хороший футбол. Я радий, що люди досягають успіхів. У нас він розкрився після оренди з "Динамо", а в "Металісті" заграв ще краще. Молодець, він буде прогресувати, і я думаю, що його не вистачало збірної України у матчах проти Греції.

Що краще, нахапати карток і заробити очки або програти без карток?

Звичайно, перше. Головне - три очки. Нехай з вилученнями і картками, але виграти. У нас є, ким замінити гравців основи.

turnir.com.ua
Зараз ви читаєте новину «"Не відчули рівень єврофутбола" - Заваров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути