понеділок, 19 квітня 2010 09:26

"Найскладніше для українських арбітрів - страх перед помилкою" - Міхел

"Найскладніше для українських арбітрів - страх перед помилкою" - Міхел

Директор відділу міжнародних змагань донецького "Шахтаря" Любош Міхел поділився своєю думкою щодо проблем в українському суддівстві.

"На Україні немає традицій незалежного суддівства, і найскладніше для тутешніх арбітрів - страх перед помилкою, яка може перекреслити всю кар"єру. Чому українських суддів не видно у важливих міжнародних матчах? Та тому що у ФІФА і УЄФА толком не знають, кому з них можна довіряти. Учора арбітр вважався таким, який "подає надії", але за єдину помилку в чемпіонаті України його усувають від роботи на рік. Сьогодні та ж доля може спіткати іншого, завтра - третього ... Тільки незалежний голова комітету міг би їх захистити від свавілля футбольних властей. Будь-який адміністративний ресурс проти нього виявиться безглуздим".

Для порівняння Міхел наводить приклад Японії, арбітри якої регулярно запрошуються обслуговувати поєдинки чемпіонату світу, а на останньому, у Німеччині, одному з них навіть був довірений матч за третє місце. Міхел наводить також приклади інших країн.

"У свій час японці, стурбовані тією ж проблемою, яка зараз актуальна для українців, довірилися шотландцеві Леслі Моттраму. Росіянин Микола Левніков зі схожою місією був запрошений до Казахстану, а потім до Білорусі. Можливо, він або хтось інший з авторитетних фахівців з Росії виявився б такою кандидатурою, яка б підходила і для України", - вважатиметься Любош Міхел.

За матеріалами "Спорт-Экспресс"

Зараз ви читаєте новину «"Найскладніше для українських арбітрів - страх перед помилкою" - Міхел». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути