середа, 16 вересня 2009 11:56

"На чемпіонаті світу Україні зробили "харакірі" - Дерюгіна

"На чемпіонаті світу Україні зробили "харакірі" - Дерюгіна

Віце-президент Федерації гімнастики України Ірина Іванівна Дерюгіна поділилася своїм враженням від чемпіонату світу в Японії.

- Ірино Іванівно, чим запам"ятався чемпіонат світу?

- Перш за все, була в наявності протидія суддівської колегії, коли японська стримана публіка стоячи вітала нашу команду. Ну, чесне слово: просто взяли японський ніж, і зробили Україні "харакірі". Але справа в іншому: за прихованою частиною криється та обставина, що за чималі терміни до старту, у чемпіонату світу з"явився спонсор - російський банк - який спонсорував великою торбою весь чемпіонат.

- Сім золотих медалей Канаєвої, при її помилках - це дійсно не в"яжеться.

- Це взагалі не в"яжеться! Ми подали три протести, але нам жоден не задовольнили. Якщо взяти і проаналізувати, що робила Безсонова, і що інші - це небо і земля. Деяким шановним суддям навіть вистачило такту не висовуватися і йти проти здорового глузду. Все було розписано: тих суддів вони не допустили, іншим дали судити тільки в перший день...

- Як оціните виступ Ані Безсонової?

- Аня виступила просто чудово. Просто йде серйозна боротьба двох країн, на всіх рівнях. А в гімнастиці - в першу чергу. Канаєва, як і всі, робила помилки, втрати. Я вже казала що жодну людину не залишила байдужим упередженість суддів. Це стосується не тільки України, інші команди теж задавили.

- Різатдінова та Максименко справилися з завданням?

- Я дуже ними задоволена. Не все, звичайно, виходило, але вони дуже добре себе зарекомендували! Різатдінова виступала, як скеля: спокійно, впевнено. Хіба що на стрічці нервувала трохи. Аліні Максименко на кожній вправі зрізали по балу, тримали штучно на відстані від лідерів. Але нічого, резонанс все одно певний повинен відбутися. Так тривати не може! На Олімпіаді і всіх серйозних стартах до суддів були питання, але те, що відбувається зараз - вилазить за всі рамки!

- Прокоментуйте ситуацію із закінченням спортивної кар"єри Безсоновою.

- Вона поки що відпочиває, і про щось конкретне говорити рано. Але те, що відбувається з Анею протягом року, навіть важко окреслити словами: в неї змінилася внутрішня психологія, і те що вона зробила на чемпіонаті світу...

Аня працювала з такою амплітудою, що у жодної людини не було сумнівів в тому, що вона краща . Вона на 12 метрів кидала предмет, ловила кінчиками пальців. А в росіян взагалі немає роботи з предметом. Але як тільки виступить Канаєва - 28,5! Що вона без втрати, що з втратою предмета. Але ж на повній стопі розвороти робить. Дали третє місце Азербайджану... Ви мене вибачте, але ті діти і близько не стоять поряд з нами.

- Чому Дарія Кушнєрова не поїхала на чемпіонат світу?

- Дівчинка дуже обдарована, але в потрібний момент не була готова. Її поки що не можна показувати великий публіці, вона може не витримати. Тому повезли тих, хто більш стійкий. До того ж, у Даші нога трохи боліла.

За матеріалами Турнір

Зараз ви читаєте новину «"На чемпіонаті світу Україні зробили "харакірі" - Дерюгіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути