пʼятниця, 26 червня 2009 16:16

"МЮ" гратиме в формі зразку 1909 року (ФОТО)
5

Фото: manutd.com

Сьогодні, 26 червня, "Манчестер Юнайтед" представив новий дизайн домашньої форми, в якій манкуніанці виступатимуть в сезоні-2009/10.

Поява нових футболок приурочена до сторіччя стадіону "Олд Траффорд", тому в їх дизайні будуть використані мотиви, які були присутні у формі "червоних дияволів" сто років тому.

"Завжди цікаво подивитися на нову форму. Дуже важливо, щоб вона нам сподобалася і ми встигли до неї звикнути до початку сезону. Грати в цій формі мені подобається", - наводить слова форварда Вейна Руні офіційний сайт "МЮ".

"Манчестер Юнайтед" (англ. Manchester United) - англійський футбольний клуб з міста Манчестер. Один з найбільших і найпопулярніших футбольних клубів у світі (близько 330 млн. уболівальників по всьому світу, або близько 5 % населення Землі).


Є учасником англійської Прем"єр-ліги з моменту її заснування у 1992 році. Починаючи з сезону 1964/65 і по теперішній час (за винятком шести сезонів) середня відвідуваність домашніх матчів клубу була найвищою серед всіх футбольних клубів Англії.

Домашній стадіон "Юнайтед", "Олд Траффорд", був відкритий у 1910 році. Він є найбільшим, після "Вемблі", футбольним стадіоном в Англії, і вміщує більше 76 тис. уболівальників.

"Манчестер Юнайтед" є другим після "Ліверпуля" футбольним клубом Англії за кількістю трофеїв за всю історію, а за останніх 20 років - найуспішнішим клубом в Англії, завоювавши 20 трофеїв з листопада 1986 року, коли команду очолив сер Алекс Фергюсон. У 2009 році "Юнайтед" виграв чемпіонат Англії 18-й раз.


У 1968 році "Манчестер Юнайтед" став першим англійським клубом, який виграв Кубок європейських Чемпіонів, перемігши у фіналі португальську "Бенфіку" з рахунком 4:1. У 1999 році клуб удруге виграв головний європейський клубний трофей, здолавши у фіналі мюнхенську "Баварію" з рахунком 2:1.

У 2008 році "Юнайтед" знову виграв Лігу чемпіонів, обігравши у фіналі лондонський "Челсі". Крім того, "Юнайтед" є рекордсменом за кількістю виграних Кубків Англії (11 разів).

За матеріалами Sports.ru, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"МЮ" гратиме в формі зразку 1909 року (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути