середа, 04 березня 2009 13:53

"Металіст" - "Динамо": думки експертів

"Металіст" - "Динамо": думки експертів

Перша з трьох серій цього футбольного триллера теоретично не повинна поступитися наступним двом, які пройдуть в рамках 1/8 фіналу Кубка УЄФА. Адже переможець сьогоднішнього матчу кардинально змінить ситуацію в чемпіонаті України - або "Металіст" вплутається в боротьбу за "золото", або "Динамо" фактично гарантує собі титул.

Лише нічия залишить ці питання відкритими. Але навряд чи вона когось влаштує - в понеділок "Шахтар" обіграв "Іллічівець" (2:1) і вже підібрався до "Металіста" на відстань трьох очок, а "Динамо" повинне пригадати харків"янам поразку в першому колі. Але деякі опитанування "Газетой по-киевски" фахівці вважають інакше - мов, битви не чекайте. Що ж, судить самі, ось їхні аргументи:

"Буде бій, який завершиться внічию"

Андрій ГУСІН, колишній гравець "Динамо":

- Обидві команди зараз в хорошій формі, тому матч повинен вийти видовищем і бойовим. Згоден, що у "Металіста" вдома буде перевага за рахунок колосальної підтримки трибун. Але динамівці постараються не дозволити харків"янам домінувати на полі. Фокусів у виконанні тренерів ми точно не побачимо. Тому в цілому сили суперників рівні - вважаю, завершиться поєдинок внічию.

"Металіст" вже не боїться динамівців"

Ігор КУТЄПОВ, колишній воротар "Металіста" і "Динамо":

- Для "Металіста" тепер кожна гра з "Динамо" як кубкова - потрібна тільки перемога. Харків"яни привчили своїх уболівальників до яскравого футболу в Кубку УЄФА і зраджувати собі в матчі Прем"єр-ліги вони не будуть. Господарі атакуватимуть, і динамівцям не вдасться відсидітися в захисті весь поєдинок. До того ж боязкості перед "Динамо" у "Металіста" вже немає. Мирон Маркевич зумів змінити психологію команди. А деякі гравці, як Рикун і Едмар, виглядають досвідченіше багатьох киян.

"Козир "Металіста" - уболівальники!"

Сергій КОВАЛЕЦЬ, колишній гравець "Динамо" і екс-тренер "Металіста":

- Упевнений, буде безкомпромісний бій! Головний козир "Металіста" - їхні уболівальники. Повні трибуни в Харкові змусять команду Мирона Маркевича йти вперед, по-іншому вона не має права грати удома. Пригадаємо, що саме підтримка стадіону допомагала "Металістові" вигравати на своєму полі в матчах Кубка УЄФА. Ну, а переможе сьогодні той, у кого виявиться міцнішим дух і кому більше пощастить.

"У динамівців більше досвіду"

Анатолій ДЕМ"ЯНЕНКО, колишній гравець і тренер "Динамо":

- Думаю, сьогодні в Харкові буде швидшим тактичне протистояння, ніж емоційне. Навряд чи команди почнуть розкриватися. У суперників немає секретів один від одного, а це означає, що на результат може вплинути будь-яка дрібниця. Шанси на перемогу, вважаю, 50 на 50. Але при цьому у "Динамо" все ж таки більше досвіду ключових ігор. Не варто забувати і про те, що кияни лідери. Думка про 6 очок переваги завжди додає упевненості в собі.

"Все може вирішити одна помилка"

Олександр ГОЛОВКО, колишній гравець "Динамо":

- Відкритого футболу не буде. Команди спробують зіграти обережно, не викладаючись на все сто, адже попереду у них ще два матчі між собою в Кубку УЄФА. Сюрпризів теж немає чого чекати, суперники досконало вивчили один одного. Раніше, можливо, і сказав би, що досвід великих битв - це вирішальний чинник на користь "Динамо", але сьогодні в цьому компоненті у киян вже немає переваги. Думаю, на результат поєдинку може вплинути просто чиясь помилка.

Зараз ви читаєте новину «"Металіст" - "Динамо": думки експертів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути