пʼятниця, 21 листопада 2008 14:25

"Лугачов не може грати за збірну України" - "Спартак"

19-річний Лугачов, який отримав у "Спартаку" російський паспорт, під різними приводами не відповідає вже на декілька викликів в молодіжку України.

Після чергової неявки в українській пресі була поширена інформація про те, що в "Спартаку" гравця змусили підписати лист в УЄФА, згідно якого він відмовляється від виступів за збірну своєї батьківщини.

Позиція української сторони така: футболіст грав за молодіжну збірну України ще до отримання російського паспорта, а значить, за регламентом ФІФА грати може тільки за цю країну. Сам Лугачов ще в серпні, отримавши запрошення зіграти на Меморіалі Лобановського в Києві, попросив ФФУ роз"яснити йому, чи має право він тепер виступати за Україну.

Відповідь з посиланнями на статті регламенту ФІФА була йому відправлений через "Спартак", але, як вважають у ФФУ, документи гравцеві не передали. На початку листопада Лугачов отримав запрошення в молодіжну збірну на товариський матч з Польщею. Проте "Спартак" відпустити футболіста відмовився, зажадавши доказів, що українське громадянство Лугачова не анулювано. Всі необхідні документи будуть передані в московський клуб і РФС найближчим часом.

Єгор Лугачов:

- Не знаю, чи приходив до "Спартака" виклик із збірної. У будь-якому випадку допомогти національній команді не зміг би: у мене струс мозку, і я вже чотири дні не тренуюся. В принципі про виклики мені відомо - я підтримую контакт з ФФУ.

Лист в УЄФА підписав, щоб розібратися, за яку збірну маю право виступати. Для мене стало шоком, коли мені подзвонили з України з питанням, чому я відмовився грати за збірну. Я не відмовлявся і хочу виступати за Україну.

Валерій Карпін, генеральний директор "Спартака":

- Лугачов - громадянин Росії, грати за збірну України він не може. У нього російський паспорт, а значить, він виступатиме за російську збірну, якщо отримає виклик. З цього приводу повинні прийти роз"яснення ФІФА.

Павло Яковенко, головний тренер молодіжної збірної України:

- Розраховую на Лугачова, але рішуче не розумію позицію "Спартака". Яка різниця клубу, за яку збірну гратиме футболіст? Сам Лугачов підтвердив мені, що хоче грати за Україну.

football.ua

Зараз ви читаєте новину «"Лугачов не може грати за збірну України" - "Спартак"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути