вівторок, 09 березня 2010 18:39

"Кожен день рекорди не народжуються" - Бубка (ФОТО)
5

Фото: turnir.com.ua

27-разова рекордсменка світу у стрибках із жердиною Олена Ісінбаєва, 27 років, з результатом 4,85 м всьоме виграла міжнародний турнір "Цептер - Зірки жердини". Він пройшов 6 березня у Донецьку. Росіянка намагалася встановити новий світовий рекорд, але не змогла взяти висоту 5,01 м.

- Елена, Елена! - кричить з трибуни жінка до Ісінбаєвої. Спортсменка розминається в залі. Одягнена у рожеву спортивну куртку і чорні штани. Носить сонцезахисні окуляри.

- Мабуть, не чує через шум. Олена обіцяла встановити рекорд. Ми познайомились з нею у легкоатлетичному манежі. Донька займається стрибками із жердиною. Олена багато з нею розмовляє, - розповідає Наталія Мінацька, 39 років. Тримає в руках букет червоних троянд.

Ісінбаєва має квартиру в Донецьку. Приїжджає в місто на зимові збори.

Квитки на матч безкоштовно роздали спортивним школам та організаціям. Збирається повний зал. Серед глядачів багато дітей і молоді. У віп-ложі поряд із Сергієм Бубкою сидить президент "Шахтаря" Рінат Ахметом, президент Федерації легкої атлетики України Валерій Борзов і генеральний секретар Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій П"єр Вайс.

- "Зірки жердини" - один з найкращих у світі комерційних шоу-турнірів. Тут спортсмени стрибають під улюблену музику. Цього року жінки представлені сильним складом. У чоловіків не має французів та австралійців. Олімпійський чемпіон Пекіна Стів Хукер не приїхав, бо виступав у Мельбурні. В Донецьк не дуже зручно добиратися, тим більше 12 березня стартує чемпіонат світу з легкої атлетики в Катарі, - розповідає відомий спортивний журналіст Олександр Мащенко.

Змагаються 12 жінок і 10 чоловіків. Стартова висота у жінок 4, 20 м. Ісінбаєва починає боротьбу з 4, 70 м. Бере її з першої спроби. Дві наступні пропускає. Лежить у кутку майданчика загорнувшись з головою у куртку.

Олена виграє турнір з результатом 4, 85 м. Планку встановлюють на висоті 5,01. Ісінбаєва – перша з жінок, яка підкорила п"ятиметрову висоту. Після першої спроби збиває планку, говорить з тренером, потім загортається з головою у рушник.

- Так я ховаюсь від камер. Намагаюсь налаштувати себе на стрибок, - пояснює Олена.

Дві подальші спроби також невдалі. Під час третього стрибка всі глядачі встають зі своїх місць і оплесками підтримують Олену.

- Кожен день рекорди не народжуються. Другий стрибок був найближчим до рекорду, - каже після змагань Сергій Бубка, 47 років.

Ісінбаєва виглядає засмученою. До спортсменки підбігають діти за автографами. Олена не відмовляє.

Ісінбаєва бере участь у турнірі з 2004 року (з цього року на "Зірках жердини" почали стрибати жінки - "ГПУ"). Олена встановила в Донецьку вісім світових рекордів. У 2004 і 2009 рр. росіянка робила це двічі.

У чоловіків переміг Пшемислав Червінскі. Поляк побив на турнірі свій особистий рекорд – 5,82 м. Червінскі намагався встановити абсолютний рекорд Польщі – 5,91 м, але тричі збив планку. Пшемислав розповів, що почуває себе в Україні, як вдома, адже його дівчина Женя і тренер В"ячеслав Калиниченко - українці.

Міжнародний турнір "Зірки жердини"

Жінки

1. Олена Ісінбаєва (Росія) - 4,85 метра

2. Фабіана Мюрер (Бразилія) - 4,70

3. Моніка Пирек (Польща) - 4,60

Чоловіки

1. Пшемислав Червінскі (Польша) - 5,82

2. Стівен Льюіс (Велика Британія) - 5,72

3. Денис Юрченко (Україна) - 5.72

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Кожен день рекорди не народжуються" - Бубка (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути