четвер, 25 листопада 2010 13:21

"Ім'я ролі не грає" - Блохін про Ліппі у збірній України

"Ім'я ролі не грає" - Блохін про Ліппі у збірній України

Колишній головний тренер збірної України Олег Блохін не підтримує можливе призначення на цей пост Марчелло Ліппі.

"Не можу назвати цей варіант оптимальним. Є живий приклад - Фабіо Капелло в збірній Англії. Чемпіонат світу показав, що навіть з таким авторитетним фахівцем британці не можуть вийти на потрібний ігровий рівень. Ім'я ролі не грає. Вважаю, що в збірній повинен працювати вітчизняний тренер.

По-перше, Ліппі знадобиться час, щоб оцінити можливості своїх нових підопічних. По-друге, іноземцям, напевно, простіше ставитися до невдач в чужій країні: зібрав валізу і поїхав. А вітчизняному тренерові провал ще довго будуть нагадувати. У тому числі й журналісти.

Я під час перебування тренером збірної усвідомлював, що на мені лежить колосальна відповідальність за весь український футбол. Тренер повинен розуміти менталітет гравців, говорити з ними однією мовою. Якщо не знайдеш спосіб спілкуватися з футболістом без посередників - справи не буде.

Я працював у Греції, тому знаю, про що кажу. Доки не вивчив грецьку, провести приватну розмову з гравцем не виходило - перекладач все передавав у пресу. Там зі швидкістю поширення інформації все в порядку. До того ж існують нюанси, які належним чином можна передати лише тет-а-тет", - цитує Блохіна "Спорт-Экспресс в Украине".

Раніше президент ФФУ Григорій Суркіс вже спростовував той факт, що він нібито запропонував італійському тренеру очолити збірну України.

Як пише La Gazzetta Dello Sport, офіційно про підписання контракту між ФФУ та Ліппі оголосять на початку 2011 року, а до цього італійський фахівець буде вивчати можливості команди.

За матеріалами Sports.ru

Зараз ви читаєте новину «"Ім'я ролі не грає" - Блохін про Ліппі у збірній України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути