вівторок, 23 лютого 2010 13:59

"Це непровальна для українців Олімпіада" - Яковлева

"Це непровальна для українців Олімпіада" - Яковлева

Недільний мас-старт Україну медаллю не потішив. У чоловіків перед другою стрільбою Дериземля навіть лідирував. Але потім на двох рубежах допустив п"ять промахів. Седнєва підвели два промахи на третій стрільбі. Росіянин Устюгов стріляв ідеально і завоював "золото". У жінок наші теж помилялися, а "золото", вже друге у Ванкувері, здобула німкеня Нойнер.

- Це непровальна для українців Олімпіада. Думаю, наші біатлоністи показали все що могли. Біатлон складається з багатьох чинників - це і лижна підготовка, і фізичний стан, і стрільба, і везіння. І якщо це все сумістити в одному старті, то буде медаль, - говорить дворазова срібна призерка ЧС в естафеті Оксана Яковлева. - Я вважаю, десь і тренери не мали рацію, коли на спринт поставили в першу групу Дериземлю, а не Седнєва. Зі своєю стрільбою і швидкістю Сергій боровся б за першу трійку, сто відсотків.

- Чому немає нагород?

- Можливо, бажання переважає над можливостями. Кожен хоче щось довести, і це заважає показати найкращий результат. А може, вантаж відповідальності. Як-не-як Олімпіада. Тут потрібно побороти самого себе. Виходити на старт і думати, що це звичайний Кубок світу лише під іншою назвою.

- Але це вже психологія. У команді є психолог?

- Ні. Та це швидше робота тренерів. Адже тренер відповідає не тільки за фізичну підготовку, але і психологічну. Хоча, на мою думку, жоден психолог, жоден тренер не може допомогти спортсменові якщо він сам себе не налаштує. Тим більше у нас в команді біатлоністи з таким величезним досвідом.

- Може, на зборах "перегоріли"?

- Та ні, ми готувалися разом. Ніяких провалів у тренувальному процесі не було. Всі були чудово готові, у хорошому настрої.

- У вівторок жіноча естафета. Що потрібно зробити, щоб виграти медаль?

- Все що допоможе. Дівчатам потрібно зібратися з силами, боротися, чіплятися зубами, стрибнути вище голови, ну не знаю, може, ще читати молитви. А ще дуже важлива не тільки точність, але і швидкість стрільби. Адже хтось витрачає на двох рубежах 36 секунд, а хтось 23. І відіграти цю різницю в 13 секунди на 6 км. дуже важко.

За матеріалами Сегодня

Зараз ви читаєте новину «"Це непровальна для українців Олімпіада" - Яковлева». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути