Ексклюзиви
вівторок, 27 квітня 2010 18:57

"Якби забили швидкий гол, то зараз святкували б перемогу" - Шахрайчук

"Якби забили швидкий гол, то зараз святкували б перемогу" - Шахрайчук

З третьої спроби національна збірна України з хокею не змогла завоювати путівку у вищий дивізіон світового хокею. У вирішальному матчі команда Михайла Захарова поступилася австрійцям – 1:2. Вадим Шахрайчук був обраний капітаном команди на голландський турнір.

- У Тілбурзі ми зіграли найкраще за три останні чемпіонати світу, коли команда України виступає в першому дивізіоні. Австрія теж виглядала сильнішою, ніж Італія минулого року. Тактично австрійці дуже грамотно зіграли, часто використовували тактику дрібного фолу, коли порушення не тягне на вилучення. За рахунок цього вони нам не давали вільно рухатися. Якщо бути об"єктивним, то ми заробили необов"язкові штрафи та й команда не молода, відчувалася втома. На останні п"ять хвилин сил вже не залишилося. Австрійці сильно виступили. Вважаю, що дві команди заслуговували на підвищення в класі.

Наступний чемпіонат світу у вищій лізі пройде у Словаччині. З комерційної точки зору для Міжнародної федерації хокею краще, щоб в еліту вийшли австрійці. Чимало небідних австрійських вболівальників мають змогу туди поїхати і тратити свої гроші.

- Те що Захаров працював з трьома командами одночасно, вплинуло на виступ збірної України?

- Якби матч з австрійцями закінчився з рахунком 2:1, а не 1:2, то про це ніхто б і не згадав. Можливо, якби Захаров був більше часу з командою, результат був би іншим.

- Матч проти збірної Японії вимотав команду (2:1 на користь команди Захарова)?

- Японці – справжні фанатики, готові життя віддати, але не пропустити гол. Справді, команда трохи втомилася у тому матчі. Але справа не в цьому. Якщо б ми відіграли з австрійцями без вилучень і забили швидкий гол, то зараз святкували би перемогу.

- Якщо наступного року Україна прийматиме чемпіонат світу вдома, рідні стіни допоможуть команді з четвертої спроби виграти турнір?

- Ми цього року мали грати вдома, а не в Голландії. Нам не вистачило одного голосу – японець проголосував проти. У такому випадку, вболівальники зможуть вживу подивитися на хокей. Можливо, після нього хтось поведе своїх дітей в хокейну секцію.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Якби забили швидкий гол, то зараз святкували б перемогу" - Шахрайчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути