вівторок, 29 грудня 2009 18:21

"До літа залишусь гравцем "Шахтаря" - Срна

"До літа залишусь гравцем "Шахтаря" - Срна

Захисник "Шахтаря" і збірної Хорватії Даріо Срна повідомив, що найближчі півроку він проведе у складі донецького клубу, прокоментував чутки про інтерес з боку "Челсі", підвів підсумки 2009 року і поділився очікуваннями від 2010-го.

"Футболісти "Шахтаря" збираються після відпустки 9 січня. До літа я, швидше за все, залишуся в Донецьку, а далі подивимося, як розвиватимуться події. Певні контакти з іншими клубами існують, так само як і перші кроки у бік трансферу, але поки що дуже рано говорити про конкретні речі.

Що стосується інтересу до мене з боку "Челсі", він не закрутив мені голову. У "Шахтарі" у мене все чудово. Після стількох років в Донецьку я відчуваю себе тут як вдома. Я грав добре, допоміг своєму клубу здобути найбільшого успіху в його історії - виграти Кубок УЄФА. Наступного року ми повинні досягти чого-небудь і в Лізі чемпіонів.

На клубному рівні 2009 рік склався просто чудово. Я підняв над головою Кубок УЄФА як капітан "Шахтаря". Про більше я і мріяти не міг. Шкода, що збірній Хорватії не вдалося потрапити на чемпіонат світу - це, звичайно, велика невдача, але ми зробили все, що змогли.

Можна виправдовувати цей результат браком везіння і великим числом травм, але ми явно грали гірше, ніж в попередні роки і цього не можна не визнати. Добре, що Славен Біліч залишився в збірній. Ми повні рішучості пробитися на чемпіонат Європи в Польщі та Україні.

Важко буде дивитися чемпіонат світу по телевізору, але це спорт, потрібно дивитися в майбутнє, а не сумувати про невдачі. Ми повернемося на ті позиції, яких заслуговуємо.

Якщо мене визнають гравцем року в Хорватії, це буде велика честь для мене, якщо ні - я не перживатиму. Я виграв Кубок УЄФА, показав хороший футбол в матчах за свій клуб, але в майбутньому я готовий грати і на більш високому рівні.

Я дуже добре відношуся до Івіце Оліча, своєю грою в "Гамбурзі" він заслужив запрошення до "Баварії" і зараз є одним з найкращих нападаючих. Я б проголосував за нього.

У 2010 році найважливіше буде вдале почати відбірний цикл в збірній Хорватії. Ми зобов"язані реабілітуватися перед уболівальниками і журналістами, поборемя за місце на Євро-2012 і обов"язково його завоюємо", - сказав Срна в інтерв"ю Jutarnji List.

За матеріалами Sports.ru.

Зараз ви читаєте новину «"До літа залишусь гравцем "Шахтаря" - Срна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути