Ексклюзиви
субота, 22 травня 2010 10:57

"Справою" лорда Трісмена займеться Інтерпол

"Справою" лорда Трісмена займеться Інтерпол

Генеральний секретар ФІФА Жером Вальк заявив, що його організація звернулася до Інтерполу за допомогою в розслідуванні звинувачень на адресу Росії та Іспанії, висунутих колишнім головою Асоціації футболу Англії (FA) і заявочного комітету Англії на проведення чемпіонату світу з футболу 2018 Девіда Трісмена. Про це пише англійське видання The Daily Telegraph.

За словами Валька, ФІФА уважно поставиться до всіх слів Трісмена, щоб з'ясувати, чи є в них хоч крихта правди. Вальк підкреслив, що поки рано говорити, що висловлювання лорда Трісмена якось вплинуть на перспективи англійської заявки на ЧС-2018.

Трісмен звинуватив Росію та Іспанію в корупційній змові у приватній бесіді з колишньою коханкою. Вона зробила запис цієї розмови і передала її британському таблоїду The Mail on Sunday, який 16 травня 2010 опублікував одкровення Трісмена.

У ході бесіди Трісмен заявив, що Іспанія розраховує за допомогою Росії підкупити арбітрів на чемпіонаті світу з футболу 2010 року і забезпечити собі перемогу на цьому турнірі. У відповідь іспанці нібито готові відкликати свою заявку на проведення ЧС-2018 і підтримати заявку Росії.

Після публікації слів Трісмена заявочний комітет Англії приніс вибачення футбольним федераціям Іспанії та Росії. Перевіркою висловлювань Трісмена зайнявся комітет з етики ФІФА

Крім Росії та Англії, на проведення ЧС-2018 претендують Австралія, США, Іспанія і Португалія, які подали спільну заявку, а також Бельгія і Нідерланди (ще одна спільна заявка). Букмекери вважають фаворитами в боротьбі за проведення турніру Росію і Англію. Країна - організатор першості планети буде названа 2 грудня 2010.

За матеріалами Лента
Зараз ви читаєте новину «"Справою" лорда Трісмена займеться Інтерпол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути