понеділок, 17 січня 2011 14:09

"Барселона" побила три рекорди чемпіонатів Іспанії

"Барселона" побила три рекорди чемпіонатів Іспанії

Футбольний клуб "Барселона" встановив три нових рекорди чемпіонатів Іспанії, перемігши увечері 16 січня "Малагу" (4:1). Команда побила рекорд за кількістю матчів поспіль без поразок (28), а також виграла перше коло чемпіонату з рекордною кількістю очок (52) і рекордним числом перемог (17), пише іспанська газета Marca.

Попередній рекорд чемпіонатів Іспанії за кількістю матчів без поразок поспіль був встановлений "Барселоною" в сезоні-1973/74 і становив 27 ігор. На цей раз рекорд "розтягнувся" на два сезони - минулий і нинішній.

Що стосується рекордів першого кола чемпіонату, то "Барселона" перевершила своє ж досягнення за кількістю набраних очок, встановлене в сезоні-2008/09, і рекорд "Реала" за кількістю перемог, що датується сезоном-1960/61.

За останні 20 років команда, яка стала "зимовим чемпіоном" (тобто, виграла перше коло), в 15 випадках займала в підсумку перше місце в чемпіонаті Іспанії. Зараз "Барселона" випереджає мадридський "Реал", який іде на другому місці, на чотири очки.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «"Барселона" побила три рекорди чемпіонатів Іспанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути